MBO
PO
VO

Ontwikkelingsgerichte peer review | Eerste ervaringen pilots

Opleidingsschool Mondriaan in Den Haag had op woensdag 2 november de primeur: zij organiseerden de eerste ontwikkelingsgerichte peer reviewdag van de pilots 2022. Partnerschappen FC-NHL en De Dam maakten deel uit van het bezoekend panel, en expert Bob Koster begeleidde zowel het ontvangend als bezoekend partnerschap om de opbrengsten van de peer review zo rijk mogelijk te maken.

Opleidingsschool Mondriaan organiseerde tafelgesprekken met studenten, werkplekbegeleiders, opleiders, directeuren en bestuurders: “Je voelde heel goed de wederzijdse nieuwsgierigheid” en “Goed om weer eens introspectie te doen: doen we nog steeds de goede dingen?” Ook voor het bezoekend panel was de dag waardevol: “Je gaat jezelf ook die vragen stellen” en “Samen zijn we als het ware ook een learning community geworden.” In de loop van november vinden de peer reviewdagen van de andere pilotpartnerschappen plaats: FROSK (vo), RAOS (vo) en Scope Samen Opleiden (po). Begin 2023 vind je de opbrengsten van deze pilots en de te delen materialen op onze website in het dossier Kwaliteitskader & peer review.

Planning ontwikkelingsgerichte peer review

Alle erkende partnerschappen po, vo en mbo hebben medio oktober bericht gekregen over het kiezen van een tijdblok voor de uitvoering van de ontwikkelingsgerichte peer review. Veel partnerschappen hebben al aan die oproep gehoor gegeven. Duidelijk wordt dat veel partnerschappen hun peer review in 2025 organiseren, wat betekent dat er dan ook veel partnerschappen een rol krijgen in een bezoekend panel.

  • Rustig 2
  • Gemiddeld 13
  • Gemiddeld 12
  • Druk 27
  • Druk 25

Ben je programmaleider en heb je nog geen tijdsblok in de Peer Review Planner aangegeven? Doe dit dan vóór 1 december 2022 en kijk of het mogelijk is om de peer review in 2023 of 2024 te plannen, om zo de belasting voor alle partnerschappen wat meer te spreiden.

Praktijkvoorbeelden & interviews

Publicaties & links

Tools & scans

Video’s & podcasts

Lerende leraar

Leeromgeving

Organisatie

Kwaliteitscultuur

Tijdblok kiezen

Alle erkende partnerschappen po, vo en mbo hebben medio oktober bericht gekregen over het kiezen van een tijdblok voor de uitvoering van de ontwikkelingsgerichte peer review. Veel partnerschappen hebben al aan die oproep gehoor gegeven. Duidelijk wordt dat veel partnerschappen hun peer review in 2025 organiseren, wat betekent dat er dan ook veel partnerschappen een rol krijgen in een bezoekend panel. Ben je programmaleider en moet je jullie tijdsblok nog in de Peer Review Planner aangeven? Doe dit dan vóór 1 december 2022 en kijk of het mogelijk is om de peer review in 2023 of 2024 te plannen, om de zo de belasting voor alle partnerschappen wat meer te spreiden.

Gerelateerde berichten