7 oktober 2019

Publicatie | Een samenhangend curriculum ontwerpen in de driehoek

Hoe kunnen partnerschappen Samen Opleiden een gezamenlijk curriculum vormgeven dat recht doet aan beide contexten én aan de leervragen van de student? In het ontwerpnetwerk ‘Een curriculum in samenhang’, een initiatief van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren, zijn trio’s van studenten, schoolopleiders en instituutsopleiders uit het primair en voortgezet onderwijs op zoek gegaan naar antwoorden op deze vraag. De zoektocht leidde tot waardevolle inzichten voor zowel de deelnemers als de begeleiders van het ontwerpnetwerk, Miranda Timmermans en Chris Kroeze.

In deze publicatie vertellen de deelnemers en de begeleiders over hun ervaringen en de uitgangspunten die het ontwerpnetwerk heeft opgeleverd. Ook wordt een handreiking gedaan om partnerschappen Samen Opleiden te stimuleren zelf aan de slag te gaan met het implementeren van de werkwijze van het ontwerpnetwerk.

Download publicatie


Nieuws 22 juni 2020

Interview | Naar school in het nieuwe normaal

Het gedenkwaardige schooljaar 2019-2020 loopt op z’n eind. Na maanden van fulltime online onderwijs gaan de scholen voorzichtig open en […]

Meer lezen »

Nieuws 22 juni 2020

De week van Samen Opleiden | De lerende leraar in de schijnwerpers

ezien de huidige omstandigheden vindt ons congres dit jaar in een andere vorm plaats dan dat u van ons bent […]

Meer lezen »