MBO
PO
VO

De week van Samen Opleiden 2024 | Samen Opleiden & Professionaliseren in transitie

Samen Opleiden & Professionaliseren in transitie, hét thema dat centraal staat tijdens De week van Samen Opleiden 2024. Dit thema sluit naadloos aan bij de huidige ontwikkelingen binnen het onderwijs. Van 8 tot en met 11 april 2024 draait het om van en met elkaar leren. Op 8, 9 en 10 april via online bijeenkomsten en op donderdag 11 april op locatie bij Spant! in Bussum.

Dossier | De week van Samen Opleiden 2024

Volg gedurende de week ons dossier De week van Samen Opleiden 2024. We vullen het regelmatig aan met nieuwe content, zoals de presentaties van de verschillende sessies, de dagelijkse congresmails en foto’s van het congres. Mis zo niets van deze inspirerende week vol kennisdeling en professionalisering in het onderwijs!

.

Digitale sessies | 8, 9 en 10 april 2024

Op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 april vinden er verschillende digitale sessies plaats. De aanmelding is inmiddels gesloten. Heb je je al ingeschreven? Voorafgaand aan de sessie ontvang je van ons de Teams-link waarmee je kunt deelnemen. In het programmaboekje vind je de sessiebeschrijvingen en de tijden.

Congresdag | 11 april 2024

De congresdag op donderdag 11 april in Spant! (12.00 – 17.00 uur) wordt begeleid door dagvoorzitter Dirk Megens, docent rekenen en economie en beter bekend als ‘MeneerMegens’. Sietske Waslander verzorgt de keynote, ‘Delicate verbanden: hoe regionale netwerken Samen Opleiden en Professionaliseren functioneren’. Verder kan je deze middag deelnemen aan lezingen, workshops, gesprekstafels en meer! Het programma van de congresdag maken we in de tweede helft van maart bekend.

Voor de congresdag op 11 april zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Je kan je inschrijven voor de wachtlijst door dit formulier in te vullen. Als er een plek vrij komt, dan ontvang je bericht van ons.

Keynote | Delicate verbanden: hoe regionale netwerken ‘Samen Opleiden en Professionaliseren’ functioneren

Netwerken Samen opleiden en professionaliseren zijn delicaat: een heerlijkheid voor fijnproevers; tegelijkertijd breekbaar en broos. Dat is één van de conclusies uit ons onderzoek bij tien van deze netwerken. In deze bijdrage presenteer ik de belangrijkste conclusies uit dat onderzoek, uitgevoerd door een team van TIAS, de Haagse Hogeschool en Oberon. Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksproject ‘Sturen met ruimte’ (NRO-onderzoek). Wat maakt SO&P netwerken eigenlijk zo delicaat? Hoe functioneren deze netwerken in de praktijk en wat zijn de grootste dilemma’s? En wat hebben we geleerd over factoren die wel – of juist niet – bijdragen aan de impact van netwerken SO&P?

Sietske Waslander, hoogleraar sociologie, TIAS School for Business and Society

Praktische informatie

Wanneer en waar: Maandag 8 t/m woensdag 10 april tussen 14.00 – 17.00 uur online;, donderdag 11 april 2024 van 12.00 – 17.00 uur met aansluitend borrel bij Spant! in Bussum.
Voor wie: Programmaleiders, coördinatoren, projectleiders van partnerschappen SO&P en onderwijsregio’s, lerarenopleiders (van scholen en instituten), werkplekbegeleiders, bestuurders en schoolleiders, coördinatoren van huisacademies en staf- en beleidsmedewerkers.
Kosten: Er zijn geen kosten aan deelname aan dit event verbonden.
Aanmelden digitale sessies: De inschrijving voor de digitale sessies is gesloten.
Aanmelden congresdag: Voor de congresdag op 11 april zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Je kan je inschrijven voor de wachtlijst door dit formulier in te vullen. Als er een plek vrij komt, dan ontvang je bericht van ons.

Gerelateerde berichten