MBO
PO
VO

Benieuwd naar jouw mening | Partnerschappen SO&P en RAP samen in RATO

Om het lerarentekort aan te pakken is er een landelijke lerarenstrategie opgesteld, die bestaat uit een mix van structurele en tijdelijke (nood)maatregelen en experimenten. Zo krijgen in dit voorstel de regio’s de taak en de opdracht het tekort aan te pakken. Zij krijgen de rol om het werven, opleiden, begeleiden, professionaliseren en matchen te organiseren. Deze Regio’s voor de Arbeidsmarkt van de Toekomst van het Onderwijs (RATO) worden gevormd door een combinatie van de huidige RAP-regio’s met de SO&P-regio’s.

Vanuit het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren zijn wij benieuwd naar de kansen en risico’s die jullie zien en welke vragen er bij jullie leven. Laat hieronder weten wat jouw mening is. Jullie input geeft inkleuring aan de activiteiten van het Platform rond de onderwijsregio/RATO in afstemming met de activiteiten uit het werkplan/de werkagenda n.a.v. het advies Kinderen Eerst . NB Op 7 februari organiseren we een online brainstormsessie voor programmaleiders over vraagstukken gerelateerd aan Samen opleiden en Professionaliseren en de ontwikkeling naar RATO’s. Klik hier voor meer informatie & aanmelden.

Gerelateerde berichten