MBO
PO
VO

De week van Samen Opleiden | In gesprek met Nick Minnaard (leraar in opleiding) #1

In De week van Samen Opleiden 2021 spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met een mooie dwarsdoorsnede uit het werkveld: een leraar in opleiding, een instituutsopleider, een schoolleider en een bestuurder. Zij geven hun kijk op het beroepsbeeld van de leraar en hoe dat is ingebed in Samen Opleiden binnen de partnerschappen in het Weekthema: Samen Opleiden in een veranderende omgeving.

In dit eerste interview voor De week van Samen Opleiden in 2021 spreekt Marceline Schopman met Nick Minnaard. Nick is momenteel derdejaars leraar in opleiding bij het Koning Willem I College, een ROC voor MBO-onderwijs in Den Bosch. Hij vertelt over zijn beeld van wat een goede leraar maakt en hoe zijn beroepsbeeld zich ontwikkelt.

Het motiveert de studenten maar ook Nick zelf als hij ziet dat zijn studenten na de les met een brede glimlach zijn lokaal weer verlaten. Als je de student niet weet te raken in zijn hart, gaat het hem niks opleveren, ziet Nick. Hij wordt opgeleid tot autonome, betekenisgerichte en onderzoekende docent. Dat klinkt breed en abstract voor een eerstejaars maar omdat Nick er in kleine stappen veel mee bezig is, haalt hij de kern eruit die voor hem betekenis heeft. De verbinding en intervisie met leraren in opleiding van andere vakken, allen met een mbo-hart, biedt Nick veel meerwaarde voor het professionaliseren van zijn eigen handelen.

  • “Ik wil een docent zijn die mijn studenten kan inspireren.”
  • “Om iets te kunnen bereiken moet je eerst die connectie hebben, die relatie, en dan kun je focussen op de beroepstaken.”

Luisteren

Luister mee: direct online, of via Spotify, Apple Podcasts (iTunes) of Stitcher.

Interessant?

Deel deze aflevering met anderen en abonneer u op ons kanaal in uw app.

Podcast Samen Opleiden

De Podcast Samen Opleiden is voor iedereen die professioneel te maken heeft met opleiden en professionaliseren binnen het onderwijs. In deze bonusaflevering voor De week van Samen Opleiden spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met een leraar in opleiding, een instituutsopleider, een schoolleider en een bestuurder over hun kijk op het beroepsbeeld van de leraar en hoe dat is ingebed in Samen Opleiden binnen de partnerschappen.

Overzicht alle afleveringen

Gerelateerde berichten