VO

Vacature VO-raad | Leden gezocht voor werkgroep ‘Samen opleiden en professionaliseren’

De komende periode vindt op het gebied van ‘samen opleiden en professionaliseren’ op landelijk niveau een aantal grote, interessante ontwikkelingen plaats. De VO-raad is op zoek naar schoolleiders en bestuurders die in een bestaande werkgroep willen meedenken over de actuele vraagstukken en ontwikkelingen rond dit thema en hun kennis en ervaring willen inzetten om tot standpunten en beleid te komen.

Rond het thema ‘samen opleiden en professionaliseren van leraren’ zijn volop actuele, interessante ontwikkelingen gaande. Zo is er een nieuw kwaliteitskader ontwikkeld op basis van peer review, gaat de begeleiding van startende leraren een steeds belangrijker rol spelen en wordt er gewerkt aan een strategie om het samen opleiden in de sector uit te breiden. Om tot goede, gedragen standpunten en beleid rond deze ontwikkelingen te kunnen komen, is input van bestuurders en schoolleiders cruciaal voor de VO-raad. Vanuit dit oogpunt is de VO-raad voor de werkgroep ‘Samen opleiden en professionaliseren’ op zoek naar twee tot drie nieuwe leden.

Wilt u als bestuurder of schoolleider uw kennis en ervaring verder inzetten om de vo-sector vooruit te helpen, vindt u het interessant om met collega’s mee te denken over vraagstukken op het vlak van samen opleiden en professionaliseren en wilt u de VO-raad van advies voorzien op dit terrein? Dan vragen wij u te reageren op deze vacature. De werkgroep komt gemiddeld vier keer per jaar bijeen. Wegens Covid-19 vinden de bijeenkomsten tot nader order digitaal plaats. Bij de samenstelling van de werkgroep wordt gekeken naar kennis en ervaring op het vlak van samen opleiden en professionaliseren en regionale spreiding.

Interesse?

De vacature is gesloten.

Gerelateerde berichten