MBO
PO
VO

De week van Samen Opleiden | In gesprek met Frank van Hout, MBO-raad

In  De week van Samen Opleiden (5 t/m 9 oktober 2020) spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met vertegenwoordigers uit de onderwijskoepels over kansen, uitdagingen en beoogde successen van Samen Opleiden. Het centrale thema: de lerende leraar in de schijnwerpers.

Frank van Hout is bestuurder bij de MBO Raad. Hij spreekt over creativiteit, coöperatief en crisis: drie woorden die wat hem betreft de afgelopen periode duiden. Frank was waarnemend voorzitter in een turbulente periode waarin er creativiteit en ruimte kwam om coronaproof en kwalitatief verantwoord te checken dat studenten diplomawaardig zijn. De crisis bracht werkelijk samen leren, door studenten en docenten. In de nieuw te vinden balans moet voor het mbo ook didactiek behouden blijven die gebaseerd is op vaardigheden en samendoen. De regionale samenwerking tussen scholen en opleidingen zowel als die tussen sectoren groeit, wat Frank graag ziet intensiveren.

Luisteren


Luister mee: direct online of via Spotify, Apple Podcasts (iTunes) of Stitcher.

Interessant?

Deel deze aflevering met anderen en abonneer u op ons kanaal in uw app. De volgende aflevering vindt u ook in de eerstvolgende nieuwsbrief en op de website van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren.

Podcast Samen Opleiden

De Podcast Samen Opleiden is voor iedereen die professioneel te maken heeft met opleiden en professionaliseren binnen het onderwijs. In deze bonusaflevering voor De week van Samen Opleiden spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met vertegenwoordigers uit de verschillende onderwijskoepels over kansen, uitdagingen en beoogde successen van Samen Opleiden. Het centrale thema: de lerende leraar in de schijnwerpers.

Overzicht eerdere afleveringen

 

Gerelateerde berichten