3 oktober 2020

De week van Samen Opleiden | De lerende leraar in de schijnwerpers

Van 5 tot en met 9 oktober 2020 staat in De week van Samen Opleiden de lerende leraar in de schijnwerpers! In deze bijzondere week hebben wij een mooi digitaal programma voor u samengesteld. U ontvangt dagelijks een congresmail met interessant materiaal over Samen Opleiden in de vorm van filmpjes, podcast en praktijkvoorbeelden. Daarnaast kunt u deelnemen aan lezingen, webinars en online gesprekstafels.

Direct aanmelden congresmail & inschrijven activiteiten

Programma

Elke dag van die week wordt een lezing aangeboden en kunt u in gesprek met collega’s tijdens online gesprekstafels. Dinsdag 6 oktober – de dag waarop het jaarlijks congres gepland was – kent een uitgebreider programma met lezingen en sessies van o.a. Merel van Vroonhoven, Annemarie Mars en Marinka Kuijpers, die u via een livestream kunt volgen. Ook die dag heeft u de mogelijkheid om aan verschillende online gesprekstafels deel te nemen. We sluiten de week op vrijdag feestelijk af met het theatercollege ‘Schaamteloos leven en werken’ van Aukje Nauta.

Download hier het programmaboekje

De lerende leraar

Er zijn veel ontwikkelingen in het veld die van grote invloed zijn op het beroep van de leraar en op de eisen die aan leraren worden gesteld. Ontwikkelingen die niet alleen de leraar raken, maar die er ook voor zorgen dat instituten, besturen/scholen en partnerschappen de handen ineen moeten slaan om samen een aanpak te hebben voor 1) het lerarentekort in hun regio, 2) de loopbaanontwikkeling en de aantrekkelijkheid van het beroep leraar en 3) de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en innovatie in de regio.

Tijdens De week van Samen Opleiden van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober 2020 zetten wij de lerende leraar in de schijnwerpers en gaan wij aan de hand van onderstaande thema’s met elkaar in gesprek over de vraag hoe je in gezamenlijkheid werkt aan een leeromgeving die uitdaagt tot leren en ontwikkelen:

  • Flexibilisering van het curriculum gericht op alle aanstaande leraren
  • Doorgaande lijn & loopbaanontwikkeling
  • Onderwijs – onderzoek & innovatie
  • Samenwerking en kwaliteitsontwikkeling

Praktische informatie

Wanneer: 5 tot en met 9 oktober 2020
Waar: Digitaal
Voor wie: Lerarenopleiders, coördinatoren, projectleiders, bestuurders, schoolleiders, teamleiders, schoolopleiders en werkplekbegeleiders
Kosten: Er zijn geen kosten aan dit event verbonden
Programma: Download hier het programmaboekje
Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldformulier. Via dit formulier meldt u zich aan voor de dagelijkse congresmailing en kunt u zich inschrijven voor diverse activiteiten.


Nieuws 24 november 2020

Terugblik | Online themabijeenkomst Samen Opleiden en inclusief onderwijs

Op 19 november 2020 vond de online themabijeenkomst ‘Samen Opleiden en inclusief onderwijs’ plaats. De bijeenkomst begon met een welkomstwoord […]

Meer lezen »

Nieuws 10 november 2020

Terugblik | De week van Samen Opleiden

De lerende leraar in de schijnwerpers We kijken met veel plezier en voldoening terug op ‘De week van Samen Opleiden’ […]

Meer lezen »