MBO
PO
VO

De week van Samen Opleiden | In gesprek met Hein van Asseldonk, VO-raad

In  De week van Samen Opleiden (5 t/m 9 oktober 2020) spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met vertegenwoordigers uit de onderwijskoepels over kansen, uitdagingen en beoogde successen van Samen Opleiden. Het centrale thema: de lerende leraar in de schijnwerpers.

In dit gesprek vertelt Hein van Asseldonk, vicevoorzitter van de VO-raad, onder meer over hoe Samen Opleiden en Professionaliseren een stevige plek op de agenda hebben gekregen. Zo is een goede basis gelegd om de aantrekkelijkheid van het beroep en de kwaliteit van het onderwijs een impuls te geven. Ook spreekt Hein over het verder versterken van de aantrekkelijkheid en de kwaliteit van het onderwijs. Heins wens is dat leraren het werken en professionaliseren nog beter kunnen gaan combineren, als onderdeel van in plaats van concurrentie met de lesroosters.

Luisteren

Luister mee: direct online of via Spotify, Apple Podcasts (iTunes) of Stitcher.

Interessant?

Deel deze aflevering met anderen en abonneer u op ons kanaal in uw app. De volgende aflevering vindt u ook in de eerstvolgende nieuwsbrief en op de website van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren.

Podcast Samen Opleiden

De Podcast Samen Opleiden is voor iedereen die professioneel te maken heeft met opleiden en professionaliseren binnen het onderwijs. In deze bonusaflevering voor De week van Samen Opleiden spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met vertegenwoordigers uit de verschillende onderwijskoepels over kansen, uitdagingen en beoogde successen van Samen Opleiden. Het centrale thema: de lerende leraar in de schijnwerpers.

Overzicht eerdere afleveringen

Gerelateerde berichten