MBO
PO
VO

Congres | Zelf een bijdrage leveren?

De lerende leraar is de eerste waarborg in het nieuwe Kwaliteitskader Samen Opleiden & Inductie. En dat is niet voor niets! Tijdens ons jaarlijkse congres op dinsdag 6 oktober 2020 bij ’t Gooiland in Hilversum zetten wij daarom de leraar in de schijnwerpers. U kunt zelf een bijdrage leveren aan het congres. Dit kan zowel tijdens de ‘Rond-de-tafelgesprekken’ als tijdens de PET-talks.

Rond-de-tafelgesprekken

Voor het programmaonderdeel ‘Rond-de-tafelgesprekken’ zijn we op zoek naar ervaringen van partnerschappen of resultaten uit onderzoek die interessant zijn om te delen en gelinkt zijn aan regionale ontwikkelingen. Ook is het mogelijk om een dilemma op tafel te leggen om dit dilemma met elkaar te onderzoeken. U presenteert uw ervaring, onderzoeksresultaat of dilemma aan uw tien tafelgenoten aan de hand van een A1-poster die wij voor u vormgeven.  Vervolgens gaat u vanuit uw rol van gespreksleider het gesprek aan met uw tafelgenoten en wisselt u onderling ervaringen, expertise en inzichten uit. Per ronde vinden er tien gesprekstafels plaats.

Selectieprocedure:

 • Het onderwerp heeft een link met het congresthema ‘De lerende leraar’ en kan bestaan uit:
  – Een praktijkvoorbeeld;
  – Onderzoeksresultaten;
  – Een dilemma.
 • Het onderwerp en de presentator zijn afkomstig uit het veld (geen commerciële partijen).
 • Een gezamenlijke bijdrage van vertegenwoordigers van een school en een lerarenopleider heeft een pre.

PET-talks

PET-talk staat voor Professionalisation & Education Together Talks. In deze talks van maximaal twaalf minuten vertellen de sprekers op een zo toegankelijk mogelijke manier over iets dat hen na aan het hart ligt. Dit kan van alles zijn, als er maar een link is met het congresthema ‘De lerende leraar’. Bijvoorbeeld uw expertise, een bepaald project of informatie waarvan u vindt dat dit verspreid moet worden. De kunst is om het zo toegankelijk en aansprekend mogelijk te maken in de korte tijd die er voor staat. U heeft twaalf minuten de tijd om begrip en bewustzijn te kweken en om te laten zien hoe uw idee bij kan dragen aan een wereld waarin Samen Opleiden & Professionaliseren als vanzelf gaat.

Een uitdaging dus! En ook een mooie manier om krachtig uw boodschap over te brengen aan een groep mensen. Alle presentatoren van de PET-talks krijgen een gratis training aangeboden door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren om hun PET-talk te perfectioneren. De twee beste PET-talks ontvangen een prijs. Namelijk deelname aan een aflevering van onze Podcast Samen Opleiden!

Selectieprocedure:

 • Het onderwerp heeft een link met het congresthema ‘De lerende leraar’.
 • De spreker is afkomstig uit het veld (geen commerciële partijen.

Aanmelden

U kunt uw bijdrage voor een Rond-de-tafelgesprek of een PET-talk vóór 25 maart via dit formulier inzenden. U hoort voor 1 april of uw voorbeeld is geselecteerd.

Naar aanmeldformulier

Gerelateerde berichten