Logo: Opleidingsschool Mondriaan
MBO
Aspirant

Opleidingsschool Mondriaan

Wat typeert jullie samenwerking?

De opleidingsschool wordt getypeerd door de woorden: van vakmanschap naar meesterschap. Dit staat bij Opleidingsschool Mondriaan centraal. Docenten in opleiding doen meerdere ervaringen op en worden breed opgeleid. Na een halfjaar bij een bepaalde opleiding werkervaring opgedaan te hebben, gaan ze in een andere mbo-opleiding aan de slag. Zo stijgen de docenten in opleiding boven de inhoud van hun eigen vak uit. Daarnaast werken zij overstijgend aan het onderwijs mee: door LOB, SLB, oudergesprekken, open dagen. Ze leren hier wat het inhoudt om mbo-docent te zijn. De docent in opleiding hoort echt bij het team: hij heeft een werkplekbegeleider in het team, maar krijgt ook feedback van andere docenten in het team.

Waar zijn jullie trots op?

We zijn er trots op dat we de mogelijkheid hebben gecreëerd om de docenten in opleiding (dio) zo breed op te leiden. Ook hebben we in korte tijd commitment gekregen van alle directeuren en managers in zo’n grote organisatie. Met een klein team van schoolopleiders hebben we in een jaar de opleidingsschool opgezet. Op elke campus zijn er docenten in opleiding, ze zijn enthousiast en we nemen ze vanaf het begin mee in het Mondriaangevoel, het wij-gevoel.
Ook zijn we trots op de plek die de opleidingsschool heeft. Het is zowel verbonden aan HRM als aan het onderwijs, dat is een krachtig punt en zorgt voor verankering.

Wat heeft op dit moment inhoudelijk het meeste jullie aandacht?

Nu alles goed op papier krijgen. We schrijven aan plannen, zoals kwaliteitszorgplannen en het professionaliseringsplan. Ook zijn we op zoek naar meer werkplekbegeleiders.

Wat is jullie ambitie voor de toekomst?

Onze ambitie is: heel ROC Mondriaan doet mee, alle 27 scholen en alle onderwijsteams. Ook willen we de begeleiderspool verbreden. Daarin zitten dan werkplekbegeleiders, maar ook begeleiders van de medewerkers die een pedagogisch didactisch getuigschrift-traject doen en begeleiders van starters. We willen een olievlek creëren binnen de organisatie. Een voorbeeld: Docenten in opleiding hebben vaak algemene digitale leerarrangementen. We kunnen een bijeenkomst creëren waarin deze programma’s worden gepresenteerd door de dio’s. Dat helpt de reguliere docenten ook verder.

En ambitie van de opleidingsschool is een goede samenwerking te krijgen met een vo-school. Ook voor de omgeving Den Haag. Zodat we samen gaan voor sterk onderwijs in Den Haag.

Voor meer informatie over opleidingsschool Mondriaal verwijzen wij u graag naar de LinkedIn pagina: https://www.linkedin.com/company/opleidingsschool-mondriaan/about/

Contactgegevens
Leeghwaterplein 72
2521DB Den Haag
Website
Contactpersoon
Barbara van Witteloostuyn
Procescoördinator

Partners

Lerarenopleidingen
Hogeschool Rotterdam
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Leiden
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Waldorpstraat
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Tinwerf 24
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Tinwerf 16
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Tinwerf 10
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Theresiastraat
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Neckar 1-3
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Naaldwijk
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Leeghwaterplein
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Koningin Marialaan
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Henri Faasdreef 194
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Helenastraat 15
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Helenastraat 11
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Helenastraat 10-12
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Delft
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Brouwersgracht
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Aspasialaan 19
Scholen
ROC Mondriaan, locatie Zuidlarenstraat 6-10
Schoolbesturen
ROC Mondriaan