MBO
PO
VO

Actueel | Tien nieuwe aspirant-partnerschappen Samen Opleiden

Goed nieuws! Tien nieuwe partnerschappen kunnen aan de slag als partnerschap Samen Opleiden. Binnen een partnerschap werken scholen en lerarenopleidingen intensief samen om aankomende leraren zo goed mogelijk op te leiden. Studenten worden voor een groot deel in de school opgeleid tot leraar. Het streven is om op termijn alle studenten van lerarenopleidingen op te leiden binnen partnerschappen Samen Opleiden.

Maar liefst tien van de twaalf subsidie-aanvragen zijn positief beoordeeld en deze aspiranten hebben dus een kwalitatief sterk ontwikkelplan ingediend. Een mooie prestatie! De partnerschappen hebben de komende vier jaar de aspirantstatus en ontvangen hiervoor subsidie in het kader van de Regeling tegemoetkoming kosten opleidingsscholen.

Maak kennis met de nieuwe aspirant-partnerschappen

Vanuit het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren feliciteren wij deze nieuwe partnerschappen van harte met hun aspirant-status.  Uit elke sector stelt een partnerschap zich aan je voor aan de hand van drie vragen.

  • Partnerschap Drenthe-Kop van Overijssel | PO
  • Partnerschap Lang Leve(n) Leren! | PO
  • Samen opleiden van academische leraren | PO > Maak nader kennis
  • Aspirant Opleidingsschool Dordrecht | PO
  • Ieder1 leert Anders | PO
  • EMPO-Aspirant Opleidingsschool | PO
  • Christelijke Opleidingsschool (COS) | VO
  • &Wij | VO
  • Gelderse Onderwijsvallei | VO > Maak nader kennis
  • OpleidingsSchool Eindhoven Regio | MBO > Maak nader kennis

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren ondersteunt

De komende jaren staan voor de aspiranten in het teken van de doorontwikkeling tot erkende partnerschappen Samen Opleiden. Wij bieden daar ondersteuning bij, onder meer door het opzetten van leernetwerken, door het delen van kennis en ervaring van al geroutineerde partnerschappen en het verzamelen en delen van kennis over Samen Opleiden & professionaliseren via sessies en onze website platformsamenopleiden.nl.

Gerelateerde berichten