MBO
PO
VO

De week van Samen Opleiden | De kracht van het partnerschap volgens studenten #3

In De week van Samen Opleiden 2022 spreekt Marceline Schopman, kort maar krachtig, met studenten die in partnerschappen opgeleid worden om in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs leraar te worden. De studenten delen hun kijk op de kracht van samenwerken binnen het partnerschap, hét thema van de week van Samen Opleiden. Luisteren naar het perspectief van studenten en hun ervaringen is van groot belang.

We spreken met Bram, Fleur en Angel over het thema leeromgeving. Hoe ervaren zij de diversiteit van leeromgevingen waarin ze zich als student kunnen ontwikkelen? Wat zien studenten als aandachtspunten in de leeromgeving die zij kennen en welke ideeën hebben zij voor versterking van de leeromgeving? In drie korte podcasts delen de studenten hun ervaringen met ons als luisteraars.

In deze derde en laatste aflevering vragen we naar wat de studenten vinden van de rol van de lerarenopleiders vanuit school en vanuit het instituut. Werken zij goed samen? En kan je als student zien dat de opleiders zelf ook leren? Welke tips zou jij de lerarenopleiders willen geven om samen het leren van studenten te versterken? Kortom: welk advies zouden Bram, Angel en Fleur andere partnerschappen Samen Opleiden willen geven als het gaat om werken en leren in de driehoek van student, school en lerarenopleiding?

  • Fleur van Heerden mag je altijd uitnodigen om naar een musical te gaan. Ze is tweedejaars pabo-student voltijd bij aspirant- partnerschap IJmond met daarin de pabo van hogeschool InHolland. Fleur heeft een leerwerkplek bij een van de scholen van het bestuur Atlant. 
  • Bram Scholman leest momenteel veel over de Koude Oorlog. Hij is eerstejaars voltijdstudent geschiedenis heeft een leerwerkplek op de VMBO-locatie van het Minkema College in Woerden. 
  • Angel van Zutphen is dol op muziek én op Ben & Jerry’s ijs. Ze is vierdejaars voltijdstudent lerarenopleiding biologie bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT) en heeft haar leerwerkplek bij ROC Tilburg, Zorg en Welzijn niveau 4. Ze geeft daar anatomielessen aan dokters- en tandartsassistentes.

Luisteren

Luister mee: direct online, of via SpotifyApple Podcasts (iTunes) of Stitcher.

Interessant?

Deel deze aflevering met anderen en abonneer u op ons kanaal in uw app.

Podcast Samen Opleiden

De Podcast Samen Opleiden is voor iedereen die professioneel te maken heeft met opleiden en professionaliseren binnen het onderwijs. In deze bonusaflevering voor De week van Samen Opleiden spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met een leraar in opleiding, een instituutsopleider, een schoolleider en een bestuurder over hun kijk op het beroepsbeeld van de leraar en hoe dat is ingebed in Samen Opleiden binnen de partnerschappen.

Overzicht alle afleveringen

Gerelateerde berichten