MBO
PO
VO

Kennisdeelsessie | Flexibilisering van de lerarenopleidingen

Vrijdagochtend 25 maart organiseert 10voordeleraar een (interactieve) online kennisdeelsessie leraren voor morgen, waar een aantal onderdelen van het bestuursakkoord worden besproken. Na een korte inleiding gaan de aanwezigen in gesprek over wat ‘het werken met (geharmoniseerde) leeruitkomsten’ betekent voor de lerarenopleiders, hoe we binnen flexibilisering ‘omgaan met eerder verworven competenties en vrijstellingen’ en wat flexibilisering betekent voor ‘de professionalisering van lerarenopleiders’.

Doel is om te informeren over de stand van zaken en vooral ook om in gesprek te gaan over de invulling van de stappen die nu gezet gaan worden op het gebied van het werken met leeruitkomsten, het omgaan met eerder verworven competenties en vrijstellingen en de flexibilisering en professionalisering van lerarenopleiders. Het zijn drie interactieve sessies die je ook afzonderlijk kunt bezoeken. Per sessie geeft de werkgroep een korte inleiding. Daarna gaat iedereen in kleinere groepen met elkaar in gesprek aan de hand van enkele vragen van de werkgroep. De opbrengsten verwerkt de werkgroep in hun volgende stappen.

Programma

Het programma van vrijdag 25 maart a.s. ziet er als volgt uit:

 • 09.00 tot 10.00 uur
  Sessie 1
  Werken met leeruitkomsten

 • 10.15 tot 11.15 uur
  Sessie 2
  Omgaan met eerder verworven competenties en vrijstellingen

 • 11.30 tot 12.30 uur
  Sessie 3
  Flexibilisering en professionalisering van lerarenopleiders

Meer lezen & aanmelden

 

Gerelateerde berichten