PO
VO

Oproep | Vernieuwende onderwijsarrangementen in beeld

Vernieuwingen in scholen – denk aan 10-14, Agora onderwijs, toenemende zelfsturing van leerlingen, etc. –  vragen om leraren met een ander lerarenprofiel. Er zijn in Nederland al veel initiatieven voor opleidingstrajecten om deze leraren op te leiden. De meeste pilots waarin alternatieve opleidingstrajecten worden uitgeprobeerd, hebben echter een lokaal of regionaal karakter en zijn niet of nauwelijks bekend bij andere geïnteresseerden.

Vanuit het onderzoek Samen Vernieuwend Opleiden (gesubsidieerd door NRO) willen we dergelijke vernieuwende arrangementen in kaart brengen om zicht te krijgen op de wijze waarop de samenwerking tussen school en opleiding in die situaties vorm krijgt en tot welke invulling van opleidingen (of delen van opleidingen) dit leidt.

Oproep

Ken je of ben je betrokken bij zo’n initiatief? Stuur dan een mail aan Quinta Kools via samen-vernieuwend-opleiden@fontys.nl en we nemen contact met je op.

Gerelateerde berichten