MBO
PO
VO

De week van Samen Opleiden | In gesprek met Gerrie Amperse (schoolleider) #3

In De week van Samen Opleiden 2021 spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met een mooie dwarsdoorsnede uit het werkveld: een leraar in opleiding, een instituutsopleider, een schoolleider en een bestuurder. Zij geven hun kijk op het beroepsbeeld van de leraar en hoe dat is ingebed in Samen Opleiden binnen de partnerschappen in het Weekthema: Samen Opleiden in een veranderende omgeving.

Gerrie Amperse is groot fan én rolmodel van veilig, vragend en vrolijk onderwijs. Ze werkt als bovenschools schoolopleider bij Basisburen en bovendien als lid van het programmateam met de Hogeschool Utrecht en als meerscholendirecteur in Midden-Nederland. Marceline Schopman spreekt met Gerrie over haar stijl van lesgeven en leidinggeven. In iedere samenwerking stelt Gerrie vanuit een positieve en nieuwsgierige houding gerichte vragen waarmee je weer verder kunt: juist om met elkaar in gesprek te blijven. Ze hecht veel waarde aan het ruimte geven om te leren en groeien in het vak, waarbij je de leerling dagelijks, letterlijk en figuurlijk, echt ziet. Het leerproces start met een vertrouwde basis en betrokkenheid. Gerrie is voorstander van inzetten op eigenaarschap van de eigen ontwikkeling. Dat stimuleert ze door enthousiast te vertellen over de dingen die te ontdekken zijn, en door de juiste vragen te stellen.

  • “Elk kind laten stralen met zijn of haar talent, met zelfvertrouwen een opleiding laten verlaten, om een positief burger te laten zijn in onze maatschappij.”
  • “Het besef hebben dat jij het verschil kunt maken voor het kind, de leerling, de student.”

Luisteren

Luister mee: direct online, of via Spotify, Apple Podcasts (iTunes) of Stitcher.

Interessant?

Deel deze aflevering met anderen en abonneer u op ons kanaal in uw app.

Podcast Samen Opleiden

De Podcast Samen Opleiden is voor iedereen die professioneel te maken heeft met opleiden en professionaliseren binnen het onderwijs. In deze bonusaflevering voor De week van Samen Opleiden spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met een leraar in opleiding, een instituutsopleider, een schoolleider en een bestuurder over hun kijk op het beroepsbeeld van de leraar en hoe dat is ingebed in Samen Opleiden binnen de partnerschappen.

Overzicht alle afleveringen

Gerelateerde berichten