MBO
PO
VO

De week van Samen Opleiden 2021 | Samen opleiden in een veranderende omgeving

Meld u aan voor de sessies tijdens De week van Samen Opleiden (maandag 31 mei t/m donderdag 3 juni 2021) en maak uw keus uit de vele interessante lezingen, webinars en andere sessies. Ook al is het dit jaar digitaal, deze week draait om ontmoeten en kennisdelen! In dit programmaboek leest u over de vele sessies waar u aan kunt deelnemen en via dit formulier kunt u zich direct aanmelden.

Het thema van De week van Samen Opleiden is ‘Samen Opleiden in een veranderende omgeving’. Als wij iets met stelligheid kunnen constateren, is dat de omgeving van het Samen Opleiden verandert. Ontwikkelingen over versnelling en versterking van de flexibilisering binnen de lerarenopleiding, veranderingen binnen de arbeidsmarkt en de discussie over de bredere opdracht van de partnerschappen Samen Opleiden hebben een direct effect op het werkveld.

Programma

U kiest tijdens De week van Samen Opleiden iedere dag uit een mooi pallet van sessies en webinars. Voor de webinars hebben wij bijzondere sprekers weten te strikken. Nora Harrachi, mbo-docent, gaat in op de kansen die zij ziet om diversiteit en de veranderende omgeving een plek te geven binnen Samen Opleiden. Speciaal voor de schoolleiders verzorgt Bart Schipmölder, directeur-bestuurder van NSO-CNA, een webinar over leiderschap en het sturen van samenwerken binnen Samen Opleiden. Miranda Timmermans en Chris Kroeze enthousiasmeren tijdens hun webinar driehoeken, bestaande uit student, schoolopleider, instituutsopleider, om aan de slag te gaan met het ontwerpen van een samenhangend curriculum.

Programma congresdag

Op woensdag 2 juni, de congresdag, hebben we een uitgebreid programma met mooie lezingen die u via de livestream kunt volgen vanuit Theater Gooiland. Edith Hooge, voorzitter van de Onderwijsraad en hoogleraar onderwijsbestuur, verzorgt de keynote. Mario Kieft (OU) deelt zijn expertise over organisatieverandering en -ontwikkeling en de dag wordt afgesloten met de mooie woorden van Sjef Drummen, onderwijskunstenaar en 40 jaar verbonden geweest aan het onderwijs.

Download programmaboek

Congresmail

U ontvangt gedurende de week dagelijks de congresmail met interessant materiaal over Samen Opleiden in de vorm van filmpjes, podcast en praktijkvoorbeelden.

Praktische informatie

Wanneer: 31 mei t/m 3 juni 2021
Waar: Digitaal
Voor wie: Lerarenopleiders, coördinatoren, projectleiders, bestuurders, schoolleiders, teamleiders, schoolopleiders en werkplekbegeleiders.
Programmaboek: Klik hier
Kosten: Er zijn geen kosten aan dit event verbonden
Aanmelden: De inschrijving is gesloten

Gerelateerde berichten