MBO
PO
VO

30 juni 2021 | Netwerkbijeenkomst Partnerschappen van betekenis voor Samen Opleiden én Inductie

Hoe kan een partnerschap Samen Opleiden van betekenis zijn voor de inductiefase van leraren in het po, vo en mbo? In deze netwerkbijeenkomst gaat u in gesprek met andere partnerschappen die bezig zijn met de vraag hoe de bestaande infrastructuur van het Samen Opleiden kan worden ingezet voor de begeleiding van startende leraren op scholen, alsmede de vraag hoe partnerschappen hun partnerscholen kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van het inductieaanbod.

Direct aanmelden

Herkenbare vraagstukken die tijdens het webinar van het Platform d.d. 24 september 2020 al aan de orde kwamen. Michelle Helms-Lorenz (Rijksuniversiteit Groningen), Frank Crooijmans (opleidingsschool Qoers) en Femke Gerritsen (AOS-ON) gingen toen in op de wijze waarop de verbinding van samen opleiden en inductie vanuit onderzoek en vanuit de praktijk wordt aangevlogen.

Tijdens de netwerkbijeenkomst van 30 juni geven we een vervolg aan de gesprekken over partnerschappen Samen Opleiden en hun rol bij inductie. Aan de hand van verschillende opdrachten worden deelnemers uitgedaagd elkaar te bevragen op knelpunten, aanpak en ambities rond het snijvlak van samen opleiden en inductie. Dit doen we in de vorm van speeddates. Inhoudelijke input voor de gesprekken zijn de vier waarborgen uit het Kwaliteitskader Samen Opleiden & Inductie en het katern ‘De rol van het partnerschap Samen Opleiden en Professionaliseren bij de begeleiding van startende leraren’ van Michelle Helms-Lorenz.

Wilt u nieuwe stappen zetten om de inductie van starters vanuit uw partnerschap te ontwikkelen of versterken? Bent u benieuwd naar inzichten, ervaringen en ambities van andere partnerschappen? Heeft u mooie voorbeelden te delen van de wijze waarop uw partnerschap van betekenis is voor inductie van starters in de scholen? Meld u dan aan voor deze netwerkbijeenkomst. NB De netwerkbijeenkomst krijgt in het nieuwe schooljaar een follow-up op basis van de opbrengsten van de bijeenkomst.

Praktische informatie

Datum: woensdag 30 juni van 9.30 tot 11.00 uur
Locatie: online, via Zoom
Doelgroep: schoolopleiders, instituutsopleiders en coördinatoren van partnerschappen Samen Opleiden po, vo en mbo
Aanmelden: Via dit formulier

 

 

 

Gerelateerde berichten