MBO
PO
VO

Terugblik | Online themabijeenkomst Samen Opleiden en inclusief onderwijs

Op 19 november 2020 vond de online themabijeenkomst ‘Samen Opleiden en inclusief onderwijs’ plaats. De bijeenkomst begon met een welkomstwoord van Mirella Verspiek van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren. Vervolgens gaf Hans Schuman, hoofddocent Seminarium voor Orthopedagogiek & onderzoeker aan de  Hogeschool Utrecht, een presentatie over inclusief onderwijs. Neely Anne, lector Inclusieve klassen aan de Hogeschool Driestar Educatief, ging aansluitend in op de beroepspraktijk.

Na deze twee lezingen gingen de deelnemers uiteen in drie break-outrooms om kennis en ervaringen uit te wisselen. Marlies Peters van het Steunpunt Passend Onderwijs en Mirella Verspiek sloten gezamenlijk de online themabijeenkomst af. Hieronder vindt u de presentaties, handige links en kunt u de online themabijeenkomst zijn geheel terugkijken.

Presentaties

Meer lezen

Meer weten over inclusiever onderwijs en het toerusten van leraren?

  1. Neely Anne verwees naar een aantal publicaties, te weten 1. het Europese raamwerk voor de ‘inclusive teacher’; 2. de publicatie van Sardes waarin de niveaus van inclusie aan bod komen.Voor meer verdieping verwijzen we u graag naar het verslag van een online symposium waar Neely Anne recent aan meewerkte.
  2. Onderwijsraad publicatie ‘Steeds inclusiever’
  3. Profiel van de ‘inclusieve leraar’
  4. European Agency 2019 Teacher Professional Learning for Inclusion
  5. Hans Schuman De IB’er in Engeland Beter Begeleiden Magazine dec 2019 p10-13
  6. Hans Schuman De IB’er in Engeland Beter Begeleiden Magazine jan 2020 p 30-33
  7. Schuman Zorgbreed 2018 Naar een inclusieve positieve pedagogiek
  8. Hick et al 2019 Initial_Teacher_Education_for_Inclusion
  9. Zuiddam en Schuman 2020 Diversiteit en het leren van de leraar

Op de onderstaande websites vindt u meer informatie:

Themabijeenkomst terugkijken

 

Gerelateerde berichten