MBO
PO
VO

Podcast Samen Opleiden | #2 De Peer Review

In aansluiting op de vorige aflevering van de Podcast Samen Opleiden over het landelijke Kwaliteitskader Samen Opleiden & Inductie schijnt deze nieuwe aflevering een licht op een belangrijke bouwsteen van dat kwaliteitskader: de peer review, uit te voeren door bekwame, onafhankelijke en constructief kritische mensen die hetzelfde werk doen.

Gastheer Joep Stassen praat hierover met Miranda Timmermans, Lector Leerkracht bij Avans Hogeschool en Rinske Stelwagen, adviseur in het mbo-veld. Zij werkten mee aan het goed neerzetten van het proces, de kwaliteit en de diepgang van de peer reviews.

“Bij een peer review is het van belang dat degenen die komen kijken verstand van zaken hebben, dat ze weten waar het over gaat, maar vooral ook dat er een sfeer wordt gecreëerd waarin iedereen open, eerlijk en ontspannen kan praten over wat er daadwerkelijk speelt,” legt Rinske Stelwagen uit.

“Er moet vertrouwen zijn in de kwaliteit, maar er moet ook een onderlinge relatie zijn en daar werken we met elkaar aan in de voorbereiding van een bezoekdag,” licht Miranda Timmermans toe. “Dit genereert een heleboel energie en professionele uitwisseling.”

Luisteren

Luister mee: direct online of via Spotify, Apple Podcasts (iTunes) of Stitcher.

Interessant?

Deel deze aflevering met anderen en abonneer u op ons kanaal in uw app. De volgende aflevering vindt u ook in onze eerstvolgende nieuwsbrief en op deze website.

Podcast Samen Opleiden

Podcast Samen Opleiden is voor iedereen die professioneel te maken heeft met opleiden en professionaliseren binnen het onderwijs. In elke aflevering spreekt gastheer Joep Stassen nieuwe gasten over actuele ontwikkelingen in het opleiden en professionaliseren van onze toekomstige leraren.

Gerelateerde berichten