Presentatie samenwerking Steunpunt en voorlopersgroep aan minister

Dinsdag 25 november presenteerde het Steunpunt Opleidingsscholen samen met de Voorlopersgroep Opleiden in de school de vernieuwde website www.steunpuntopleidingsscholen.nl aan Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit gebeurde aansluitend aan de Regionale Onderwijsconferentie Onderwijs in de 21e eeuw en de officiële opening van het nieuwe I/O-gebouw van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

De voorlopersgroep Opleiden in de school, die is ontstaan naar aanleiding van de Lerarenagenda 2013-2020, wil zichtbaar maken wat er gebeurt op het gebied van Opleiden in de school. Hiervoor werd samenwerking gezocht met het Steunpunt Opleidingsscholen. Voor elk thema op de website van het Steunpunt heeft de Voorlopersgroep een kerndocument opgesteld. Zowel lerarenopleidingen als scholen die samenwerken in de opleidingsscholen hebben interessante publicaties, praktijkvoorbeelden en instrumenten & tools voor op de website aangeleverd. Dit sluit naadloos aan bij de werkwijze van het Steunpunt: van, voor en door opleidingsscholen.

De minister is zeer enthousiast over zowel de samenwerking tussen de voorlopersgroep en het Steunpunt als de tastbare resultaten hiervan op de vernieuwde website van het Steunpunt. De website draagt op een praktische manier bij aan kennisdeling tussen opleidingsscholen en het leren van elkaar om zo met elkaar te werken aan kwaliteitsverbetering van het samen opleiden.

Gerelateerde berichten