15 februari 2021

Save the date | De week van Samen Opleiden 2021

‘Samen Opleiden in een veranderende omgeving’, hét thema van De week van Samen Opleiden van 2021. Na een zeer succesvolle eerste digitale versie van De week van Samen Opleiden in oktober 2020 organiseert het Platform in de eerste week van juni voor de tweede keer De week van Samen Opleiden. Een week vol sprekers, gesprekstafels, podcasts, webinars en filmpjes. Zet 31 mei t/m 3 juni vast in uw agenda!

PET Talks | Oproep aan leraren-in-opleiding

PET Talk staat voor Professionalisation & Education Together Talks. In deze talks vertellen sprekers op een zo toegankelijk mogelijke manier over iets dat hen na aan het hart ligt. Vorige keer nam het Platform een viertal inspirerende PET Talks op die hier terug te zien zijn. Dat willen we tijdens De week van Samen Opleiden 2021 weer doen! Ditmaal in samenwerking met leraren-in-opleiding.

Bent of kent u een leraar-in-opleiding die graag op video wil vertellen over een expertise, project, onderzoek of ontwikkeling? De voorwaarde is dat de boodschap te maken heeft met het thema ‘Samen Opleiden in een veranderende omgeving’. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.  

Aanmelden PET Talk 2021

Hoe werkt een PET-talk?

De kunst is om het zo toegankelijk en aansprekend mogelijk te maken in de korte tijd die er voor staat. De leraar-in-opleiding heeft twaalf minuten de tijd om begrip en bewustzijn te kweken en om te laten zien hoe diens idee bij kan dragen aan de ontwikkeling van Samen Opleiden & Professionaliseren in een veranderende omgeving. Alle presentatoren van de PET Talks krijgen een gratis training aangeboden door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren om hun presentatie te perfectioneren. De PET Talks worden getoond tijdens De week van Samen Opleiden 2021 vanaf 31 mei tot en met 3 juni. De beste PET Talk ontvangt een prijs: deelname aan een aflevering van onze Podcast Samen Opleiden!

 

 


Nieuws 4 maart 2021

Actueel | Volg ons nu ook op LinkedIn

Het veld van Samen Opleiden & Professionaliseren kenmerkt zich door een enorme energie en betrokkenheid van schoolbesturen, scholen en lerarenopleidingen. […]

Meer lezen »

Nieuws 4 maart 2021

23 april 2021 | Themabijeenkomst ‘Werkplekbegeleiding bij Samen Opleiden en de rol van medestudenten’

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren organiseert op 23 april 2021 een themabijeenkomst over de begeleiding van aanstaande leraren op […]

Meer lezen »