9 september 2019

Regeling tegemoetkoming kosten opleidingsscholen 2019

De ‘Regeling tegemoetkoming kosten opleidingsscholen 2019’ is gepubliceerd in de Staatscourant en treedt over een aantal dagen in werking. Via deze link kunt u de Regeling en de Toelichting inzien. Deze nieuwe regeling vervangt de huidige Regeling tegemoetkoming kosten opleidingsscholen. De drie grootste wijzigingen zijn:

  • Er wordt een nieuwe systematiek van peer-review ingevoerd die in de plaats komt van de beoordeling van opleidingsscholen door de NVAO. In het vervolg zullen opleidingsscholen driejaarlijks peer-review organiseren en een rapportage hiervan aanleveren bij DUS-I. Dit is voorwaardelijk voor het verkrijgen van de subsidie. Via de website en nieuwsbrieven van het Platform houden we u op de hoogte over ontwikkeling van de nieuwe systematiek van peer review.
  • Met deze regeling wordt voorzien in een nieuwe aanvraagronde voor maximaal achttien nieuwe aspirant-opleidingsscholen.
  • De subsidieplafonds voor subsidie aan opleidingsscholen en aspirant-opleidingsscholen worden gewijzigd.

Nieuws 18 oktober 2019

Aan de slag met inzichten en methodieken voor het opleiden op de werkplek

Opleiders op de werkplek zijn dagelijks bezig om studenten zich te laten ontwikkelen tot goede leraren. Wat er bij het […]

Meer lezen »

Nieuws 8 oktober 2019

Koning en minister op werkbezoek bij Pabo HvA en obs Aldoende

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmorgen 8 oktober samen met minister Van Engelshoven van Onderwijs een bezoek gebracht aan openbare basisschool Aldoende […]

Meer lezen »