1 april 2019

Publicatie | ‘Doorlopend Leren’

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren VO presenteert de publicatie ‘Doorlopend leren’. Een bundeling van inspirerende praktijkvoorbeelden over de doorlopende lijn in de professionalisering van de leraar.

U leest in de publicatie over mooie initiatieven, van onder andere AOS Zuidoost-Brabant en AOS Noordoost-Brabant, Onderwijsnetwerk Zuid-Holland en de Zeeuwse Academische Opleidingsschool (ZAOS), om het samen opleiden en professionaliseren écht met elkaar te integreren. Met de publicatie wil het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren VO u inspireren tot nieuwe initiatieven, waarmee u zelf weer een voorbeeld kunt zijn voor anderen. Want, om ZAOS-directeur Willem Poppe te citeren, een leven lang leren mag niet alleen maar een oneliner zijn.

Binnenkort gaan we met Marjan Vermeulen, hoogleraar docent professionalisering, in gesprek over doorlopende professionalisering, en wat daarvan de effecten zijn op het beroepsbeeld van de individuele docent en op de professionele schoolontwikkeling. Daar betrekken we de rol van de schoolbestuurder bij. Houd de website in de gaten voor het interview.

Download publicatie


Nieuws 15 april 2019

Aanvraagronde Lerarenbeurs weer gestart

Tot en met 30 juni 2019 kunnen leraren in het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo weer een Lerarenbeurs […]

Meer lezen »

Nieuws 1 april 2019

Brief OCW | aanpassing kwaliteitszorg opleidingsscholen

De beoordeling van de reeds erkende opleidingsscholen door de NVAO wordt in de zomer van 2019 met een aanpassing van […]

Meer lezen »