1 april 2019

Publicatie | ‘Doorlopend Leren’

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren VO presenteert de publicatie ‘Doorlopend leren’. Een bundeling van inspirerende praktijkvoorbeelden over de doorlopende lijn in de professionalisering van de leraar.

U leest in de publicatie over mooie initiatieven, van onder andere AOS Zuidoost-Brabant en AOS Noordoost-Brabant, Onderwijsnetwerk Zuid-Holland en de Zeeuwse Academische Opleidingsschool (ZAOS), om het samen opleiden en professionaliseren écht met elkaar te integreren. Met de publicatie wil het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren VO u inspireren tot nieuwe initiatieven, waarmee u zelf weer een voorbeeld kunt zijn voor anderen. Want, om ZAOS-directeur Willem Poppe te citeren, een leven lang leren mag niet alleen maar een oneliner zijn.

Binnenkort gaan we met Marjan Vermeulen, hoogleraar docent professionalisering, in gesprek over doorlopende professionalisering, en wat daarvan de effecten zijn op het beroepsbeeld van de individuele docent en op de professionele schoolontwikkeling. Daar betrekken we de rol van de schoolbestuurder bij. Houd de website in de gaten voor het interview.

Download publicatie


Nieuws 13 december 2019

Vereniging Hogescholen presenteert agenda voor toekomstbestendige lerarenopleidingen

Hogescholen zetten zich de komende jaren in voor de vernieuwing van lerarenopleidingen, om te voldoen aan de toenemende en veranderde […]

Meer lezen »

Nieuws 10 december 2019

Sectorraden presenteren advies ‘Slimme Verbindingen’ aan ministers van onderwijs

Kennis uit onderzoek helpt bij innovatie en het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Maar hoe zorgen we voor een optimale verbinding […]

Meer lezen »