PO
VO

24 september: conferentie VO2020 Werkt!

Begin het nieuwe schooljaar goed met de conferentie VO2020 Werkt! Met interactieve werksessies en consultatiegesprekken met experts en ervaringsdeskundigen komt u in aanraking met de projecten van de VO-raad en met elkaar. Uiteraard zijn wij vanuit het steunpunt ook aanwezig en verzorgen wij drie boeiende werksessies. Bent u er ook bij op 24 september in Amersfoort?

Werksessie van Steunpunt Opleidingsscholen

Effectiviteit van opleiden in de school
Is de kwaliteit van opleiden daadwerkelijk hoger in een gesubsidieerde en erkende school dan in een school die geen bekostiging ontvangt? Dit wordt momenteel onderzocht door de lerarenopleiding van de RUG, dat kijkt naar het gedrag van de student in de klas en psychologische variabelen. U gaat tijdens de sessie praktisch aan de slag met de resultaten uit dit onderzoek: wat neemt u mee naar uw eigen praktijk? Hoe maakt u deze resultaten toepasbaar voor uw eigen situatie? Nog voor het onderzoek is afgerond, kunt u aan de slag met het verbeteren van de effectiviteit van opleiden in de school!

Praktijkonderzoek – Zinvol voor school en instituut
In academische opleidingsscholen wordt het opleiden van leraren verbonden met het verrichten van praktijkgericht onderzoek en het bevorderen van schoolontwikkeling en innovatie. Ook op niet-academische opleidingsscholen krijgt praktijkonderzoek steeds meer een plek. Het verrichten van onderzoek gaat echter in de praktijk niet altijd samen met schoolontwikkeling en innovatie. Niet zelden wordt het bezwaar geuit dat het onderzoek dat de student uitvoert geen meerwaarde heeft voor de school. Een gemiste kans! Hoe zorgen we ervoor dat het onderzoek daadwerkelijk bijdraagt aan schoolontwikkeling en innovatie? In deze sessie gaan we hierover met elkaar in discussie onder leiding van een expert.

Opleidingsschool worden? Aan de slag met uw ontwikkelplan
De VO-raad en het ministerie van OCW willen het aantal opleidingsplaatsen uitbreiden door nieuwe of niet-bekostigde opleidingsscholen een kans te geven om een bekostigde status te verwerven. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten deze scholen een ontwikkelplan indienen. Uit welke onderdelen bestaat het ontwikkelplan? Aan welke eisen moet het ontwikkelplan voldoen? Hoe stel ik een visie op? In deze sessie krijgt u hiervoor een handreiking waarmee u direct aan de slag kunt!

Programma

09:30-10:00 uur: Inloop, koffie en thee
10:00-10:20 uur: Opening Paul Rosenmöller
10:20-11:00 uur: Activation talk Jef Staes
11:00-12:30 uur: Werksessie ronde 1
12:30-14:00 uur: Walking lunch en netwerkmoment, met parallel hieraan:
12:30-14:00 uur: Informatiebeurs en mogelijkheid tot consultatiegesprekken
14:00-15:30 uur: Werksessie ronde 2
15:30-15:45 uur: Afsluiting plenair en wrap-up/slotact
15:45-16:30 uur: Borrel en muziek

Praktische informatie

Wanneer: 24 september 215
Waar: De Rijtuigenloods in Amersfoort
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Aanmelden: Kunt u hier

 

Gerelateerde berichten