14 december 2020

Miniserie | Startende leraren in het voortgezet onderwijs

In de documentaireserie 100 dagen voor de klas zagen we presentatoren Tim den Besten en Nicolaas Veul als beginnende docenten op ISG Arcus, een middelbare school in Lelystad. Onlangs ging de VO-raad met ervaren en startende leraren, schoolleiding en de schoolopleider van ISG Arcus in gesprek over de begeleiding van startende leraren.

 

Het resultaat is een miniserie over de waarde van de startende leraar voor een lerende schoolcultuur, over de schoolorganisatie als warm bad voor startende onderwijsprofessionals en over een visie op het leren van leraren in relatie tot kwalitatief goed onderwijs voor leerlingen.

 

De video’s laten verschillende perspectieven zien: de startende leraar, de ervaren collega’s, de schoolopleider en de leidinggevenden. Het werpt een brede blik op de begeleiding van startende leraren: de hele schoolorganisatie is betrokken. Het heeft een positief effect op de professionalisering van ervaren collega’s en op de lerende cultuur in de organisatie. Ook laten we met deze miniserie een waarderingsperspectief zien: welke toegevoegde waarde hebben startende leraren voor ervaren collega’s en schoolleiding op ISG Arcus?

Begin 2021 goed met deze mooie videoreeks. Binnenkort te vinden op www.vo-raad.nl/startendeleraren!


Nieuws 11 mei 2021

Aanmelding geopend | De week van Samen Opleiden 2021

U kunt zich vanaf vandaag aanmelden voor de sessies tijdens De week van Samen Opleiden. Maak uw keus uit de […]

Meer lezen »

Nieuws 10 mei 2021

Interview | Met NPO-middelen studenten inzetten

Hoe kunnen wij de structuur van ons partnerschap gebruiken om onze studenten in te zetten bij het wegwerken van achterstanden […]

Meer lezen »