po vo mbo
Publicaties & Links

Digitalks | Bouwen aan een samenhangend curriculum

De ontwerpkit ‘Bouwen aan een samenhangend curriculum’ bevat handreikingen en instrumenten om als driehoek – student, schoolopleider, instituutsopleider – een samenhangend curriculum(onderdeel) te ontwerpen. Miranda Timmermans en Chris Kroeze vertellen in deze Digitalks hoe de ontwerpkit optimaal is te gebruiken.

Ontwerpkit

 

Gerelateerde items

po vo mbo
Publicaties & Links
Handleiding | Bouwen aan een samenhangend curriculum

Handleiding om als driehoek – student, schoolopleider, instituutsopleider – een samenhangend curriculum(onderdeel) te ontwerpen.

po vo mbo
Instrumenten
Praatplaten | Bouwen aan een samenhangend curriculum

Een praatplaat kan op verschillende manieren worden ingezet tijdens de bijeenkomsten met het ontwerpnetwerk. Door de praatplaat steeds terug te laten komen, werkt de groep aan een gedeeld referentiekader en worden de verbanden tussen de onderdelen sterker en rijker.

po vo mbo
Publicaties & Links
PowerPoint | Bouwen aan een samenhangend curriculum

Voor elk van de onderdelen zijn er PowerPointpresentaties gemaakt om in de  bijeenkomsten te gebruiken. De PowerPointpresentaties zijn voorzien van een geschreven toelichting in het notitievak.

po vo mbo
Instrumenten
Werkvormen | Bouwen aan een samenhangend curriculum

De werkvormen zijn erop gericht in de driehoek te ervaren voor welke uitdaging we staan en wat er nodig is om samen een curriculum te bouwen.