Warm Welkom Pakket

Intro

Terugblik | De week van Samen Opleiden 2022

We kijken met veel plezier en voldoening terug op De week van Samen Opleiden 2022! Een week vol informatie, inspiratie, digitale ontmoetingen en hopelijk veel inzichten waarmee je in de eigen praktijk verder kunt. Op deze pagina kun je alle podcasts, lezingen, publicaties en webinars op je gemak beluisteren en bekijken.

.

Publicaties

Publicaties

3 resultaten
Tools & scans
21 april 2022

Gesprekskaarten ontwikkeld bij het webinar ‘De stem van de lerende’ van Ingrid Paalman die in partnerschappen po, vo, mbo, op de scholen en bij opleidingen kunnen worden ingezet om samen invulling te geven aan passend luisteren en passend leren.

Publicaties & links
15 april 2022

‘Krachtig partnerschap’, hét thema van De week van Samen Opleiden 2022! Een week vol sprekers, sessies, podcasts en webinars.

Podcasts

Podcast | De kracht van het partnerschap

De week van Samen Opleiden | De kracht van het partnerschap volgens studenten #1

Speciaal voor De week van Samen Opleiden 2022 spreekt Marceline Schopman met studenten die in partnerschappen opgeleid worden om in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs leraar te worden. In de eerste aflevering van deze podcastreeks stellen we Bram, Fleur en Angel de vraag: Wat is Samen Opleiden voor jou? Hoe ervaar je in de praktijk dat de school waar je je leerwerkplek hebt deel uitmaakt van een partnerschap?

De week van Samen Opleiden | De kracht van het partnerschap volgens studenten #2

In deze tweede aflevering bevraagt Marceline Bram, Fleur en Angel over de gezamenlijke activiteiten binnen het partnerschap. Hoe wordt de leerstof op je instituut verbonden met dat wat je in de praktijk op de school (je leerwerkplek) leert? Wat is voor jou waardevol aan gemeenschappelijke activiteiten die door het partnerschap worden georganiseerd of wat mis je juist nog op je leerwerkplek?

De week van Samen Opleiden | De kracht van het partnerschap volgens studenten #3

In deze derde en laatste aflevering van onze podcastreeks vragen we naar wat Bram, Fleur en Angel vinden van de rol van de lerarenopleiders vanuit school en vanuit het instituut. Welk advies zouden Bram, Angel en Fleur andere partnerschappen Samen Opleiden willen geven als het gaat om werken en leren in de driehoek van student, school en lerarenopleiding?

Webinars

Webinars

Webinar | 6. Strategisch HRM en Samen Opleiden

Door: Julia Penning de Vries, universitair Docent,
Universiteit Utrecht, Departement Bestuurs- en
Organisatiewetenschap

Webinar | 1. Samen duurzaam verandering organiseren

Door: Kristin Vanlommel, lector Organiseren van
Verandering in Onderwijs, Hogeschool Utrecht,
Kenniscentrum Leren en Innoveren

 

 

Fotogalerij

Fotogalerij | Congresdag in beeld

Vlogs

Vlogs

Vanuit het Platform hebben wij een oproep uitgezet onder partnerschappen om een vlog in te sturen over de kracht van het partnerschap. Bekijk hieronder de inzendingen.

Krachtig partnerschap | OPLIS

 

Krachtig partnerschap | Opleidingsschool Noordermarke

 

Krachtig partnerschap | Curio Opleidingsschool

Krachtig Partnerschap | Opleidingsschool IJmond