3 juni 2021

De week van Samen Opleiden | #4 In gesprek met Marc Mittelmeijer (bestuurder)

In De week van Samen Opleiden 2021 spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met een mooie dwarsdoorsnede uit het werkveld: een leraar in opleiding, een instituutsopleider, een schoolleider en een bestuurder. Zij geven hun kijk op het beroepsbeeld van de leraar en hoe dat is ingebed in Samen Opleiden binnen de partnerschappen in het Weekthema: Samen Opleiden in een veranderende omgeving.

In de vierde en laatste aflevering van deze speciale reeks spreekt Marceline Schopman met Marc Mittelmeijer. Marc is voorzitter van de Raad van Bestuur bij CVO in Rotterdam, voormalig bestuurder van PCOU/Willibrord in Utrecht en Quadraam in Arnhem. Het liefst zou hij alle kinderen in het funderend onderwijs tot op dezelfde leeftijd aandacht geven, van vmbo tot vwo. Met zijn brede ervaring met het opleiden van leraren op verschillende plekken ziet hij de verscheidenheid binnen het leraarsberoep, van po tot hbo en alles daar tussenin. Hij ziet de meerwaarde ervan om leraren te stimuleren om te leren van die brede verscheidenheid en voortdurend hun competenties te ontwikkelen. Marc raadt partnerschappen aan om bewust een lerende infrastructuur vorm te geven, in een huisacademie waar ook eigen medewerkers gebruik van kunnen maken en zo te zwaluwstaarten: te kunnen leren met elkaar en van elkaars vakgebieden.

  • “Het beroep is veel veelzijdiger dan het klassieke onderwijs aan een klas met 30 kinderen.”
  • “Verbind mensen over scholen heen, verbind met elkaar voorbij de eigen schoollocatie.”

Luisteren

Luister mee: direct online, of via Spotify, Apple Podcasts (iTunes) of Stitcher.

Interessant?

Deel deze aflevering met anderen en abonneer u op ons kanaal in uw app.

Podcast Samen Opleiden

De Podcast Samen Opleiden is voor iedereen die professioneel te maken heeft met opleiden en professionaliseren binnen het onderwijs. In deze bonusaflevering voor De week van Samen Opleiden spreekt gastvrouw Marceline Schopman, kort maar krachtig, met een leraar in opleiding, een instituutsopleider, een schoolleider en een bestuurder over hun kijk op het beroepsbeeld van de leraar en hoe dat is ingebed in Samen Opleiden binnen de partnerschappen.

Overzicht alle afleveringen


Nieuws 21 september 2021

5 oktober 2021 | Webinar ‘Loopbaanontwikkeling vanuit het perspectief van de leraar’

Speciaal voor ‘De dag van de leraar’ hebben Platform Samen Opleiden & Professionaliseren en Voortgezet leren van de VO-raad Marco […]

Meer lezen »

Nieuws 20 september 2021

Parels van Samen Opleiden 2021 | Op zoek naar voorbeelden uit de praktijk

Na twee succesvolle publicaties Samen leraren opleiden: Parels uit de praktijk gaat het Platform werken aan een derde editie van […]

Meer lezen »