5 november 2021

Dag van de lerarenopleider | Opleiders aan het woord

Binnen het partnerschap Noord-Hollandse Samenscholing leren studenten, leerkrachten, opleiders en onderzoekers van en met elkaar, in onderlinge afhankelijkheid en gelijkwaardigheid. Op deze Dag van de Lerarenopleider laten we instituutsopleider Daniëlle Ooteman en bovenschoolse schoolopleider Petra ten Hagen aan het woord over hun rol en hun bijdrage aan het Samen Opleiden.

Petra ten Hagen: “Wij als opleiders moeten steeds die verbanden helpen leggen tussen theorie en praktijk, niet voor niets de overkoepelende waarborg in ons leermodel.”

Daniëlle Ooteman: “We hebben een flexibele houding, we hebben vertrouwen in elkaar, we durven dingen uit te proberen en we hebben zelf ook die onderzoekende houding – practice what you preach.”

Lees het hele interview


Nieuws 22 november 2021

Terugblik webinar | Samen innoveren met impact

Tijdens het webinar ‘Samen innoveren met impact’ op 19 november 2021 jl. vertelden Henderijn Heldens en Anje Ros over de […]

Meer lezen »

Nieuws 15 november 2021

Blogs Expeditie Lerarenagenda | Adaptief vermogen in de context van het veranderende beroepsbeeld

Expeditie Lerarenagenda onderzoekt hoe leraren, teams, scholen, opleidingen en beleid navigeren naar het toekomstig leraarschap van morgen. In het eerste […]

Meer lezen »