1 oktober 2021

Dag van de lerarenopleider | Geen taartje maar kaartje

Vanuit een gezamenlijk initiatief van verschillende vakverenigingen en de beroepsvereniging van lerarenopleiders Velon, is het initiatief ontstaan om éénmaal per jaar uw lerarenopleiders te complimenteren. Hen op 5 november op een sympathieke wijze uw blijk van waardering te tonen voor het beroep van lerarenopleider (inclusief schoolopleiders en werkplekbegeleiders). Naast directies worden nadrukkelijk ook de studenten uitgenodigd om deel te nemen. Het is prachtig wanneer een lerarenopleider ook een compliment van zijn student ontvangt.     

Wat is de bedoeling?

Waarschijnlijk overvallen we u met dit initiatief, met deze dag. Daarom is na de nodige denkkracht vanuit de verenigingen de website www.dagvandelerarenopleider.nl ontstaan. Gevuld met suggesties. Onder het motto ‘geen taartje maar een kaartje’ zijn verschillende opgemaakte wenskaarten te vinden. Naast de kaarten zijn verschillende andere suggesties terug te vinden. Mogelijk heeft u andere ideeën om een invulling te geven aan deze dag. Vul de website aan door uw idee of originele actie door te mailen. Deel op social media uw activiteiten via #dagvandelerarenopleider. Voor vragen of aanvullingen kunt u mailen met  angelique.kalverda@velon.nl. Dan wordt gezorgd dat ook uw idee toegevoegd wordt.

Doe mee!

Met de Dag van de Lerarenopleider genereren we aandacht voor het doorgaans minder zichtbare beroep van de lerarenopleider. Hoewel zij aan de basis van het onderwijs staan. Goede lerarenopleiders leiden goede leraren op. We vragen u om op 5 november uw lerarenopleiders te complimenteren. Zo maken we er samen een mooie dag van!

 


Nieuws 18 oktober 2021

11 november 2021 | Netwerkbijeenkomst mbo ‘De meerwaarde van het samen opleiden’

Op donderdag 11 november vindt de netwerkbijeenkomst ‘De meerwaarde van het samen opleiden’ plaats bij ROC Mondriaan in Den Haag […]

Meer lezen »

Nieuws 18 oktober 2021

22 november 2021 | Informatiebijeenkomst Bestuursakkoord Flexibilisering Lerarenopleidingen en Samen Opleiden

Het ministerie van OCW sloot in oktober 2020 met de Vereniging Hogescholen (VH) en Vereniging Universiteiten (VSNU) een bestuursakkoord met […]

Meer lezen »