MBO
PO
VO

5 oktober 2021 | Webinar ‘Loopbaanontwikkeling vanuit het perspectief van de leraar’

Speciaal voor ‘De dag van de leraar’ hebben Platform Samen Opleiden & Professionaliseren en Voortgezet leren van de VO-raad Marco Snoek gevraagd om op dinsdag 5 oktober 2021 van 14.00 – 15.00 uur een webinar te verzorgen waarin hij ingaat op de vraag hoe leraren met plezier en passie hun loopbaan over langere tijd vormgeven. Daarnaast vindt tijdens deze webinar de lancering plaats van de nieuwe website www.loopbaanleraren.nl. Een website boordevol inspiratie en handvatten bij het nemen van loopbaanstappen. Aanmelden voor het webinar is nu mogelijk!

Leraren starten veelal vol passie met hun baan als leraar. De vraag is echter hoe leraren die passie vasthouden, ook na 10 of 20 jaar in het beroep. De interactie met leerlingen en de bijdrage aan hun ontwikkeling zijn voor veel leraren een belangrijke inspiratiebron. Maar niet voor iedereen is dat genoeg. Sleutelwoorden zijn dan variatie, uitdaging, groei en erkenning.

Hoe geef je vorm aan je loopbaan?

Daarmee is het dus de vraag hoe je als leraar vorm kan geven aan je loopbaan, niet om zo nodig ‘carrière te maken’, maar om met plezier en passie je leraarschap over langere tijd vorm te geven. Daarom is het belangrijk om zo nu en dan stil te staan bij je ambities en je ontwikkelmogelijkheden en de vraag te beantwoorden waar je over vijf jaar wilt staan. Marco Snoek, lector Leren & Innoveren bij de HvA, staat stil bij de vraag welke ontwikkelmogelijkheden er zijn voor leraren, wat het partnerschap Samen Opleiden daarin kan betekenen, hoe je als leraar regie kunt nemen over je eigen loopbaanontwikkeling, hoe schoolleiders, schoolopleiders en HR-professionals in scholen leraren daarbij kunnen ondersteunen.

Loopbaanleren.nl

Tijdens het webinar wordt de nieuwe website www.loopbaanleraren.nl gelanceerd. Op deze website vertellen leraren hoe zij hun loopbaan inrichten. In video’s en tekst lichten ze toe waarom zij bepaalde stappen hebben genomen en welke voordelen zij daarvan ervaren. Bij de interviews staan tips en handreikingen, zodat leraren zelf verder kunnen onderzoeken wat bij hen past. Er zijn ook speciale tips voor leidinggevenden en HR-professionals, waarmee zij leraren op hun school beter kunnen begeleiden bij het maken van loopbaankeuzes.

Praktische informatie

Wanneer: Dinsdag 5 oktober 2021
Waar: Online
Tijd: 14.00 – 15.00 uur
Voor wie: leraren, schoolleiders, schoolopleiders, HR-professionals uit po, vo en mbo
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deze webinar
Aanmelden: Via dit formulier

 

   

 

 

 

 

Gerelateerde berichten