MBO
PO
VO

Actueel | Velon presenteert De Staat van de Lerarenopleider

In het kader van het 45-jarig jubileum publiceert Velon De Staat van de Lerarenopleider. Een online uitgave over de lerarenopleider en de beroepsgroep anno 2020.

Met De Staat van de Lerarenopleider wil Velon het beroep van lerarenopleider in de schijnwerpers zetten. De publicatie is als het ware een foto van de beroepsgroep op dit moment en toont de ontwikkelingen waar lerarenopleiders voor staan.

Lerarenopleidersberoep sterk in beweging

In verschillende bijdragen wordt ingegaan op vragen als: Wie zijn lerarenopleiders? Welke rollen vervullen lerarenopleiders? Hoe wordt iemand lerarenopleider? Hoe ontwikkelen lerarenopleiders zich? Welke kwaliteiten hebben lerarenopleiders? Welke ontwikkelingen in de nabije toekomst zijn relevant voor lerarenopleiders?

De verschillende inhoudelijke bijdragen geven antwoord op deze vragen en laten vooral zien dat het lerarenopleidersberoep sterk in beweging is. De bijdragen worden geïllustreerd met portretten van enkele lerarenopleiders en feiten en cijfers over onze beroepsgroep.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar velon.nl.

Download publicatie

 

Gerelateerde berichten