MBO

Beroepsbeeld mbo | Ontwikkeling van starter tot expert

Een docent moet zoveel meer kunnen dan alleen lesgeven. Het Beroepsbeeld mbo-docent geeft docenten en onderwijsteams handvatten om zich verder te ontwikkelen op verschillende gebieden. In een kort filmpje vertellen we u er alles over.

Praktijkervaringen docenten

Docent omgangskunde, Michael Matulessy en lerarenopleiders Carlijn van Diepen en Anke Bakker vertellen over hun ervaringen met het beroepsbeeld mbo-docent.

Meer over het Beroepsbeeld mbo-docent

Het Beroepsbeeld mbo-docent heeft als doel: een beeld ontwikkelen dat draagvlak heeft en herkend wordt vanuit verschillende perspectieven, zoals docenten, teamleiders, leidinggevenden, lerarenopleiders,  hr-medewerkers en bestuurders. Daarmee worden de ontwikkelingsmogelijkheden in het beroep van mbo-docent inzichtelijk gemaakt en ontstaat er een gemeenschappelijke taal over docentschap in het mbo. Dit helpt het verdere gesprek over doorlopende leer- en loopbaanlijnen van mbo-docenten. Het beroepsbeeld mbo-docent schetst een dynamisch beeld van het beroep en is een instrument om de dialoog over de ontwikkeling in het beroep te stimuleren en te ondersteunen.

Download Beroepsbeeld mbo-docent

 

 

Gerelateerde berichten