MBO
PO
VO

Informatie | Kwaliteitskader, peer review en nieuwe financieringsmodel

De informatiebijeenkomsten over het nieuwe kwaliteitskader, de werkwijze voor peer review en het nieuwe financieringsmodel van 27 maart en 2 april zijn geannuleerd vanwege de maatregelen van het kabinet om de verdere verspreiding van het Coronavirus in te dammen. In dit bericht leest u waar u informatie over deze onderwerpen kunt vinden en waar u met uw vragen terecht kunt.

Kwaliteitskader & werkwijze peer review

Toelichting over het kwaliteitskader en de werkwijze voor peer review volgt op ons eigen jaarlijkse congres Samen Opleiden & Professionaliseren op 3 juni a.s. (of indien nodig: op een moment later dit jaar). In de tussentijd verwijzen wij u voor informatie naar onze speciale informatiepagina over dit onderwerp. Mocht u specifieke vragen hebben, dan kunt u deze stellen via platformsamenopleiden@vo-raad.nl.

Tip: luister onze podcasts

In onze podcastreeks Samen Opleiden zijn de eerste twee afleveringen gewijd aan het kwaliteitskader en de peer review. In aflevering #1 spreekt host Joep Stassen met twee deskundigen die hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van het kwaliteitskader: Edmée Suasso van Hogeschool Saxion en Bob Koster van Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Ze vertellen wat de accenten zijn in het kwaliteitskader en wat het biedt. In aflevering #2 staat de peer review centraal. We spreken hierover met Miranda Timmermans, Lector Leerkracht bij Avans Hogeschool en Rinske Stelwagen, adviseur in het mbo-veld. Zij werkten mee aan het goed neerzetten van het proces, de kwaliteit en de diepgang van de peer reviews.

Nieuwe financieringsmodel

Vanuit het Ministerie van OCW kunt u de komende tijd de volgende berichtgeving over het nieuwe financieringsmodel verwachten:

  • een aanvulling op het eerdere bericht vanuit OCW over o.a. de overgangsregeling;
  • een op-maat-bericht aan elk partnerschap met daarin informatie over wat het nieuwe financieringsmodel betekent;
  • een overzicht met antwoorden op veel gestelde vragen;
  • informatie over de verschillende manieren waarop u gerichte vragen aan het ministerie van OCW (per mail en telefonisch) kunt stellen.

Uiteraard houden wij u via deze website en onze nieuwsbrief hierover op de hoogte.

 

Gerelateerde berichten