VO

4 februari | Symposium ‘Leraar: een professie met perspectief’

Het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren VO organiseert samen met initiatiefnemers Jurriën Dengerink, Marco Snoek en Bas de Wit op dinsdag 4 februari een symposium ter gelegenheid van de presentatie van het vervolg op de publicatie Beroepsbeeld voor de leraar uit 2017. Dit vervolg bestaat uit een set van drie boeken over het versterken van loopbaanmogelijkheden voor leraren. Het drieluik, waaraan 60 auteurs hebben meegewerkt, wordt uitgegeven door Didactief en Ten Brink Uitgeverij.

Drieluik ‘Leraar: een professie met perspectief’

Leraar is een prachtig beroep dat bijdraagt aan de ontwikkeling en toekomst van jongeren. Een beroep waar leraren vol passie aan beginnen. De kunst is om nieuwe inzichten daarin te integreren en de betrokkenheid bij het leren van leerlingen een loopbaan lang te kunnen behouden. Variatie, ontwikkeling, uitdaging en erkenning zijn daarbij de sleutelwoorden. Het drieluik ‘Leraar: een professie met perspectief’ verkent op basis van inzichten uit onderzoek hoe leraren hun werk betekenisvol kunnen houden, voor henzelf en voor hun leerlingen.

In de drie delen wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan professionele ontwikkeling en loopbaanontwikkeling van leraren, voor de ontwikkeling van specifieke expertise en specifieke rollen, en voor de condities die dit vraagt van scholen en teams. We denken dat deze drie boeken leraren, schoolleiders en lerarenopleiders kunnen helpen om meer aandacht te besteden aan loopbaanontwikkeling en daarmee bijdragen aan een aantrekkelijker lerarenberoep.

Programma

13.00 uur Inloop met koffie en thee
13.30 uur Opening & keynote Klaas van Veen
14.20 uur Workshopronde I
15.20 uur Pauze & wissel
15.30 uur Workshopronde II
16.30 uur Plenaire afsluiting & uitreiking boeken
16.45 uur Borrel

Download programmaboekje

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 4 februari 2020
Tijdstip: 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: Antropia, Cultuur- en Congrescentrum, Landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 (navigeren naar Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13) in Driebergen
Aanmelden: U kunt u aanmelden door dit aanmeldformulier in te vullen. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers.

Meer informatie

Klik hier voor de website van het Beroepsbeeld voor de leraar. Voor vragen over het symposium, kunt u contact opnemen met Nienke Wirtz via nienkewirtz@vo-raad.nl.

Gerelateerde berichten