MBO
PO
VO

Sectorraden: ‘Alle toekomstige docenten opleiden volgens ‘Samen opleiden’

De PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, VH en VSNU streven ernaar 100 procent van de studenten aan een lerarenopleiding op te leiden volgens het concept ‘Samen opleiden en professionaliseren’ en binnen zogenaamde opleidingsscholen. Om dit te kunnen realiseren vragen de raden aan de Tweede Kamer een structurele investering van 44 miljoen euro per jaar.

De raden doen de oproep in een brief aan de Tweede Kamer in het licht van de Algemene Politieke Beschouwingen waarin de Kamer ook spreekt over de inzet van het kabinet om het lerarentekort terug te dringen.

Lees de brief aan de Tweede Kamer

Een extra investering in ‘Samen opleiden en professionaliseren’ is een duurzame en belangrijke impuls voor het terugdringen van het lerarentekort en de aantrekkelijkheid van het lerarenberoep. Samen opleiden en professionaliseren zou ons inziens de norm moeten zijn voor het opleiden en doorlopend professionaliseren van leraren.

Gerelateerde berichten