PO
VO

Doe mee met het ontwerpnetwerk ‘een curriculum in samenhang’

De structuur van uw partnerschap staat. De samenwerking is intensief. En is het nu tijd om het curriculum voor samen opleiden te verdiepen? Dan kan het ontwerpnetwerk ‘een curriculum in samenhang’ daarin ondersteunend zijn!  

Afgelopen jaar hebben we in twee ontwerpnetwerken PO en VO gewerkt aan het bouwen van een curriculum in samenhang. Dit heeft ontwerpprincipes en een concepttool opgeleverd. Komend jaar gaan er twee nieuwe ontwerpnetwerken van start, waarin we de tool aanscherpen en de praktische toepassing verder verkennen. Wilt u met een driehoek (school, instituut én student) van uw partnerschap PO of VO, samen met ons, een onderdeel van een samenhangend curriculum ontwikkelen?

Onder begeleiding van Miranda Timmermans en Chris Kroeze gaan we met de nieuw opgestelde ontwerpprincipes aan de slag en werken we gedurende 4 dagdelen hier intensief aan. Het resultaat is niet alleen een samenhangend curriculum onderdeel voor uw eigen opleiding, maar vooral ook een aanscherping van de tool voor het bouwen van een curriculum in samenhang.

Is dit een mooie verdieping voor u? Ga dan deze uitdaging met ons aan!

Werkwijze ontwerpnetwerken

 • Verdiepen van opleiden in de context van in de  school opleiden; benutten context
 • Koppeling theorie-praktijk
 • Co-creëren & ontwerpen
 • Evidence-based
 • Benutten van elkaars expertise/kwaliteiten als  school, opleidingsinstituut en student
 • Eigen leertraject
 • Werken met en het verscherpen van de tool en  ontwerpprincipes

Waar verbindt u zich aan?

U neemt deel aan 4 bijeenkomsten van een dagdeel.  Per bijeenkomst werkt u onder begeleiding van  Miranda/Chris samen met afgevaardigden (opleiding,  school, student) van 4 andere partnerschappen aan  een concrete curriculumopbrengst. Daarin staan  het integratief opleiden, het optimaal benutten van  de kwaliteiten van de werkplek en de agency van de  student centraal.

Data bijeenkomsten

Primair Onderwijs van 09.30 tot 12.30 

 • vrijdag 15 november 2019
 • vrijdag 13 december 2019
 • vrijdag 24 januari 2020
 • vrijdag 6 maart 2020

Voortgezet Onderwijs van 09.30 tot 12.30

 • vrijdag 4 oktober 2019
 • vrijdag 1 november 2019
 • vrijdag 6 december 2019
 • vrijdag 17 januari 2020

Aanmelden of vragen

Wilt u zich aanmelden voor het ontwerpnetwerk of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Gea Spaans (PO) via platformsamenopleiden@poraad.nl of Nienke Wirtz (VO) via platformsamenopleiden@vo-raad.nl.

Download flyer voor meer informatie

 

Gerelateerde berichten