MBO

27 juni | Themabijeenkomst ‘Hoe kan een school startende docenten begeleiden?’

Wegens onvoldoende aanmeldingen gaat de themabijeenkomst ‘Hoe kan een school startende docenten begeleiden’ op donderdag 27 juni in Utrecht helaas niet door. Onze excuses voor de annulering. We zijn van plan om de bijeenkomst naar het najaar te verplaatsen. Precieze datum en tijdstip volgen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben over de Startwijzer mbo of over de begeleiding van starters, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met Eefje Boef (e.medendorp@mboraad.nl) of met Linda Medendorp, projectleider Platform Samen Opleiden en Professionaliseren: l.medendorp@mboraad.nl.

Beginnende docenten op een adequate manier begeleiden, kan uitval van docenten in deze kwetsbare periode reduceren. De Startwijzer mbo kan hierbij helpen. Dit instrument brengt namelijk in beeld hoe startende docenten ingewerkt en begeleid worden, en geeft aan op welke onderdelen (nog) winst te behalen valt. De Startwijzer mbo kan ingevuld worden vanuit vijf verschillende rollen: beginnende docent, begeleider, teamleider, hrm-adviseur en directeur of manager.

Op 27 juni organiseert het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren MBO de themabijeenkomst ‘Hoe kan een school startende docenten begeleiden?’. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en vindt plaats in Domstad Utrecht. Naast aandacht voor de Startwijzer mbo komt ook de praktijk van de begeleiding van starters aan bod. Ingrediënten van het programma zijn:

  • Jan Beukelaar presenteert hoe Friesland College het begeleiden van starters vormgeeft en hoe de inzet van Startwijzer mbo daarbij behulpzaam kan zijn.
  • Uitleg hoe de resultaten vanuit de Startwijzer mbo kunnen helpen om beleid vorm te geven, en de begeleiding van starters te verbeteren.

Voorbereiding

We vragen u voorafgaand aan de bijeenkomst de Startwijzer mbo in te vullen. Dat doet u op www.startwijzermbo.nl. Vragen of problemen bij het invullen van de startwijzer? Neem contact op met Eefje Boef: e.boef@mboraad.nl.

Praktische informatie

Datum: donderdag 27 juni 2019
Tijdstip: 13.30 uur – 16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ, Utrecht
Doelgroep: betrokkenen bij begeleiding starters: leidinggevenden, HR-medewerkers, schoolopleiders, instituutsopleiders en/of opleidingscoördinatoren.
Aanmelden: Aanmelden is niet mogelijk vanwege annulering.

Contact

Deze themabijeenkomst wordt verzorgd door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren MBO van de MBO Raad. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Linda Medendorp, l.medendorp@mboraad.nl, 06-10015885
Eefje Boef, .e.boef@mboraad.nl, 06-46744652

Gerelateerde berichten