MBO
PO
VO

24 juni | Netwerkbijeenkomst ‘Toetsing kwaliteit aspirant opleidingsscholen’

Om in aanmerking te komen voor subsidie vanuit de regeling ‘tegemoetkoming kosten opleidingsscholen’ dienen aspirant opleidingsscholen te voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. De NVAO heeft de opdracht om de aspirant opleidingsscholen te beoordelen op deze kwaliteitseisen. Het protocol Toetsingskader en –procedure aspirant-opleidingsschool is de leidraad voor de erkenning. De beoordeling van de aspirant-opleidingsscholen vindt plaats voorjaar 2021.

Graag nodigen we aspirant-opleidingsscholen (3 MBO, 2 PO en 7 VO) uit voor deze bijeenkomst, die het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren, in samenwerking met NVAO en DUS-I organiseert. In december 2018 is voor VO een soortgelijke bijeenkomst georganiseerd, maar dat neemt niet weg dat ook deze bijeenkomst waardevol kan zijn voor VO partnerschappen.

Programma

 • Welkom
 • NVAO-Procedure toetsing – Irma Franssen en Ilse van der Lans (beleidsmedewerkers NVAO)
  – Toelichting Toetsingskader Opleidingsscholen: waar is het toetsingskader op gebaseerd
  – Toelichting procedure (informatiedossier, panel, hoorzitting)
  – Voorbereiding op de toetsing
  – Stellen van informatieve vragen
 • Korte pauze
 • DUS-I ondersteuningsmogelijkheden – Ronald Reus adviseur DUS-i en Miranda Timmermans voorzitter van de beoordelingscommissie DUS-i
  – Ondersteuningsmomenten DUS-i
  – Lessons Learned – bevindingen
 • In gesprek o.l.v. Miranda Timmermans om de standaarden en criteria verder te verhelderen, een inschatting te maken in welke mate al voldaan wordt aan de criteria in de eigen opleidingsschool en hoe ervoor te zorgen dat aan de standaarden en criteria voldaan zal worden.
 • Afspraken en afronding

Ter voorbereiding

Ter voorbereiding willen we de deelnemers vragen om na te denken over (specifieke) vragen waar u graag antwoord op wilt krijgen in deze bijeenkomst. We verwachten dat u in ieder geval als duo (van lerarenopleiding en bestuur-besturen/school-scholen) aanwezig zult zijn.

Praktische informatie

Datum: 24 juni 2019
Tijd: 13.30 uur tot 16.00 uur; inloop vanaf 13.00 uur
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht. Routebeschrijving
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomst wordt u aangeboden door het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren.
Aanmelden: klik hier voor het aanmeldformulier

We kijken uit naar jullie komst. Mochten er nog vragen zijn voorafgaande aan de bijeenkomst, dan horen we dat graag.

Met vriendelijke groet,
Gea Spaans, Linda Medendorp en Nienke Wirtz
Platform Samen Opleiden & Professionaliseren

 

Gerelateerde berichten