PO
VO

Terugblik werkconferentie Zij-instroom 25 april 2018

Op 25 april 2018 vond onder grote belangstelling de werkconferentie Zij-instroom plaats. Uit recentelijk onderzoek blijkt dat veel mensen geïnteresseerd zijn in een baan als leraar, maar dat slechts weinigen de stap zetten. En dat is jammer, want zij-instromers brengen andere vaardigheden de school in waardoor er meer diversiteit in de teams ontstaat. Bovendien zijn leraren, meer dan ooit, hard nodig. Maar wat kunnen wij als sector doen om de drempel te verlagen? Onder andere door zij-instroom goed te organiseren. En dit vraagt om specifieke kennis ten aanzien van werving, selectie, scholing op maat en begeleiding.

Daarom organiseerde de PO-Raad in samenwerking met het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren de landelijke werkconferentie Zij-instroom. Het doel van deze bijeenkomst? Initiatieven bij elkaar brengen en de uitwisseling van kennis en ervaringen te faciliteren.

Op de werkconferentie gaven tien onderwijsorganisties een kijkje in de keuken. Hoe geven zij vorm en inhoud aan zij-instroom? De werkconferentie werd gestart met een inleiding ‘randvoorwaarden voor succesvol lerend-werken’ door Paul Hennissen (lector Opleiden in de School bij de Nieuwste Pabo).

In de twee rondes die daarop volgden werden praktijkvoorbeelden via tafelgesprekken gepresenteerd en vond uitwisseling van ervaringen plaats. Het was een hele mooie bijeenkomst. Er waren veel geanimeerde gesprekken en deelnemers gingen samen de diepte in.

Bekijk hier de presentatieposters van de diverse onderwijsorganisaties en de presentatie van Paul Hennissen.

Gerelateerde berichten