PO
VO

Video’s over samen opleiden en professionaliseren: leerateliers & videoclubs

In deze video’s gemaakt in opdracht van het Steunpunt Opleidingsscholen, lichten we twee interessante initiatieven op het gebied van samen opleiden en professionaliseren uit.

Leeratelier: mastertraject voor onderzoekende studenten

Hoe speel je in op de veranderende leerbehoeften van leerlingen? Het Mastertraject Leeratelier van AOS-OMO stelt de leerling centraal en leert studenten om onderwijs op maat te ontwerpen en te verzorgen. Het leeratelier is een leergroep die bestaat uit studenten die zich voorbereiden op het leraarschap en een groep leraren die al in de praktijk werkzaam zijn. Corry Cocken (coördinator van de academische opleidingsscholen in Noordoost- en in Zuidoost-Brabant) vertel er meer over.

Samen leren met collega’s in een videoclub

In dit traject van het BSL-project Tilburg  leren startende en ervaren leraren van en met elkaar door met elkaar in dialoog te gaan met behulp van videobeelden uit de eigen schoolpraktijk. Leraren bespreken in een veilige, niet-beoordelende omgeving (de videoclub) video-opnamen van eigen lessen. Het traject omvat centrale bijeenkomsten (opstart, training, presentatie en uitwisseling van leerproces/resultaten) en tussentijds videoclubbijeenkomsten in kleine subgroepen.

 

Gerelateerde berichten