VO

Nieuw onderzoeksartikel RuG over Samen Opleiden in het VO

Toekomstige investeringen in de samenwerking tussen scholen en lerarenopleidingen lijken gerechtvaardigd – Michelle Helms-Lorenz, Wim van de Grift, Esther Canrinus, Ridwan Maulana en Klaas van Veen van de Faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen

Doel van dit onderzoek was het evalueren van de uitkomsten van het opleiden van leraren in opleidingsscholen VO, over een periode van drie jaar. Ongeveer 50 leraren die in opleidingsscholen werden opgeleid zijn vergeleken met 150 leraren die werden opgeleid in scholen die geen deel uitmaakten van een opleidingsschool.

Leraren die in een opleidingsschool werden opgeleid waren aanzienlijk positiever over hun opleiding en leermogelijkheden in vergelijking met leraren opgeleid in scholen die geen deel uitmaakten van een opleidingsschool. En hoewel de steekproef van beperkte grootte was, wijzen de uitkomsten van het onderzoek erop dat er steeds makkelijkere overgangen en sterkere verbindingen zijn tussen lerarenopleiding en dat wat vereist is in het latere werk als leraar. Toekomstige investeringen in de samenwerking tussen scholen en lerarenopleidingen lijken gerechtvaardigd.

Lees het volledige onderzoek hier

Gerelateerde berichten