PO
VO

Interview Marcel van der Klink over ‘het leren van lerarenopleiders’

Tijdens het jaarlijkse congres van Steunpunt Opleidingsscholen, verzorgde lector Marcel van der Klink een college over het leren van lerarenopleiders. Het belangrijkste inzicht waar hij op inging is, dat als je kijkt naar het leren van lerarenopleiders dat zij, als zij eenmaal enige ervaring hebben als lerarenopleider, veel hebben aan vormen van leren, waarin samen onderzoeken, het werken aan innovaties en het leren in netwerken centraal staan. Met name participatie in onderzoek wordt door lerarenopleiders genoemd om nieuwe kennis te kunnen verwerven. In een inspirerend interview licht Marcel van der Klink dit proces verder toe.

U kunt het volledige interview hier vinden.

Wilt u meer weten over het werk van Marcel van der Klink? Bekijk dan hier een onderzoeksartikel over de professionele ontwikkeling van lerarenopleiders en zijn inaugurele rede.

 

 

Gerelateerde berichten