PO
VO

31 mei: Congres Steunpunt Opleidingsscholen ‘Opleidingsscholen in transitie! Opleiden, inductie én professionaliseren’

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar voor het congres.

Er is veel veranderd sinds de eerste scholen en lerarenopleidingen in 2006 hun samenwerking bevestigden in een opleidingsschool. Anno 2017 is het samen opleiden geprofessionaliseerd, met voor ieder samenwerkingsverband een unieke werkvorm. Deze unieke werkvormen bieden steeds vaker een goede structuur voor het begeleiden van startende leraren en professionaliseren van ervaren leraren. Een prachtig thema voor het jaarlijkse congres!

Het Steunpunt Opleidingsscholen PO-VO en het MBO Kennispunt Opleiden in de School nodigen u van harte uit voor het congres Opleidingsscholen in transitie! Opleiden, inductie, én professionaliseren op woensdagmiddag 31 mei 2017 in het Miele Experience Center in Vianen.

Programma

Het programma biedt u en 300 collega’s alle ruimte voor het delen van ervaringen en verdieping in de nieuwste inzichten over samen opleiden en professionaliseren.

12.00 – 13.00 uur Inlooplunch
13.00 – 14.00 uur Opening
14.00 – 14.15 uur Pauze
14.15 – 15.00 uur Ronde 1
15.15 – 16.00 uur Ronde 2
16.15 – 17.00 uur Ronde 3
17.00 – 17.45 uur Borrel

Klik hier voor een overzicht van alle sessies

Ronde 1

Collegetours met onder andere Klaas van Veen (hoogleraar aan de faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen aan de RUG), Marcel van der Klink (lector Professionalisering van het onderwijs, Zuyd), Marc van der Meer (bijzonder hoogleraar onderwijs arbeidsmarkt), Susan McKenney (Hoogleraar aan de Universiteit Twente, Vakgroep ELAN: Professionele Docentontwikkeling) en Monika Louws (Postdoc onderzoeker (Universiteit Leiden & Universiteit Utrecht).

Ronde 2 en 3

Praktijk in-zichtsessies met o.a. ROSA, Quadraam, AOSR, Media College, Friesland College, ROC Top Zaam, ADEF, Partnerschap OidS Twente PO, Partnerschap OidS PO regio ‘s-Hertogenbosch, Veghel, Tilburg, Eindhoven en Venlo, en het traject Begeleiding Startende Leraar.

Aan tafel! In gesprek over de toekomst van het samen opleiden met Anje Ros (lector Leren en Innoveren, Fontys Hogeschool), Paul Hennissen (lector Opleiden in de School, de Nieuwste Pabo), Miranda Timmermans (lector Leerkracht, Avans Hogeschool) en Jeroen Onstenk (lector Pedagogisch-Didactisch Handelen in het Onderwijs, Hogeschool Inholland).

Instrumentenplein vol praktische instrumenten gericht op kwaliteitsontwikkeling voor samen opleiden en professionaliseren.

Koken met OCW, steek de handen uit de mouwen en ga in de keuken in gesprek over samen opleiden.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 31 mei 2017
Tijd: 12.00 – 17.00 uur met aansluitend borrel
Locatie: Miele Experience Center – De Limiet 2 in Vianen
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Voor nadere informatie:
PO-Raad > Gea Spaans – steunpuntopleidingsscholen@poraad.nl
VO-raad > Nienke Wirtz – steunpuntopleidingsscholen@vo-raad.nl
MBO Raad > Linda Medendorp – l.medendorp@mboraad.nl

Wij hopen u van harte te kunnen ontvangen op 31 mei!

Gea Spaans, projectleider Steunpunt Opleidingsscholen PO
Nienke Wirtz, projectleider Steunpunt Opleidingsscholen VO
Linda Medendorp, projectleider MBO Kennispunt Opleiden in de School

                     

Gerelateerde berichten