VO

23 maart: Bijeenkomst over koppeltraject VO

Koppeltraject Steunpunt Opleidingsscholen

Bent u voornemens om een aanvraag in te dienen voor het neerzetten van een nieuwe opleidingsschool in het VO? Heeft u inmiddels subsidie gekregen van het Ministerie van OCW als aspirant opleidingsschool? Of bent u een erkende opleidingsschool en wil u graag sparren met collega-opleidingsscholen over specifieke vraagstukken omtrent het samen opleiden? Voor u organiseert het Steunpunt Opleidingsscholen het koppeltraject.

Het Steunpunt koppelt u aan een bij uw vragen passende, ervaren opleidingsschool, met wie u kunt sparren, aan wie u goede voorbeelden kunt navragen en met wie kunt reflecteren op volgende stappen om uw opleidingsschool verder te ontwikkelen. Zie hier voor meer informatie en hier kunt u zich aanmelden voor deelname aan het traject.

23 maart: Bijeenkomst ‘Samen sterk in samen opleiden’

In 2017 biedt het ministerie van OCW naar verwachting ruimte voor bekostiging van zeven nieuwe aspirant opleidingsscholen VO. Wilt u meer weten over de regeling en het aanvragen van bekostiging? Meldt u dan aan voor de bijeenkomst op 23 maart a.s. van 13.00 tot 17.00 uur. Op het programma staat onder meer een presentatie van DUO geeft over de aanvraag- en beoordelingsprocedure in 2017. Ook is er inhoudelijke verdieping over de thema’s visie en samenwerking. De bijeenkomst maakt deel uit van het koppeltraject. U krijgt op de bijeenkomst dan ook antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is de meerwaarde van het koppeltraject?
 • Wat mag ik van het koppeltraject verwachten?
 • Wie zijn de ervaren koppelpartners?
 • Hoe kan ik worden gekoppeld?

Programma

 • Inloop met koffie en thee
 • Welkom en kennismaking
 • Uitleg koppeltraject
 • Interactieve sessie: speedsparren
 • Presentatie ervaren koppelpartners
 • Pauze
 • Inhoudelijke verdieping op de thema’s visie en samenwerking
 • Ruimte voor vragen
 • Presentatie door DUO
 • Borrel

Praktische informatie

Wanneer: 23 maart 2017
Tijd: 13.00 uur – 17.00 uur
Locatie: Utrecht (exacte locatie volgt)
Doelgroep: Geïnteresseerden in het koppeltraject VO Steunpunt Opleidingsscholen
Kosten: Deze bijeenkomst is kosteloos
Aanmelden: U kunt zich aanmelden door een email te sturen aan steunpuntopleidingsscholen@vo-raad.nl.

 

Gerelateerde berichten