PO
VO

Geslaagd congres ‘Op weg naar een duurzame opleidingsschool’

Met de juiste ingrediënten klaar voor de toekomst

Op dinsdagmiddag 31 mei 2016 vond het jaarlijkse congres van het Steunpunt Opleidingsscholen plaats bij het Miele Experience Center in Vianen. Meer dan 300 deelnemers hebben kennis en kunde met elkaar gedeeld over (het ontwikkelen van) kwalitatieve, duurzame en toekomstbestendige opleidingsscholen.

Na een prikkelende opening van econoom en futuroloog Peter van der Wel ging een deel van de aanwezigen in kleine groepen aan de slag met thema’s en concepten uit de praktijk. De andere helft koos ervoor om één van de collegetours bij te wonen over o.a. de kwaliteit en effectiviteit van het samen opleiden, de verbinding tussen samen opleiden en HR-beleid of het begeleiden en beoordelen van studenten.

Uit de verschillende sessies is gebleken dat opleidingsscholen veel van elkaar kunnen leren om goed voorbereid de toekomst in te gaan. De dag werd afgesloten met een feestelijke borrel en een informatiemarkt waar katernen uit de kwaliteitsreeks van het Steunpunt Opleidingsscholen en ansichtkaarten met inspirerende spreuken over de toekomst van samen opleiden werden uitgedeeld.

Presentatieposters

De presentatieposters vindt u hier.

Katernen en ansichtkaarten

  • Download katernen van het Steunpunt Opleidingsscholen over verschillende thema’s binnen opleiden in de school.
  • Bestel een set ansichtkaarten met spreuken over de toekomst van samen opleiden.

Impressie

 

Gerelateerde berichten