VO

23 mei: Themabijeenkomst Begeleiding van afstudeeronderzoek

In de begeleiding van studenten die praktijkonderzoek doen op een school in het kader van hun lerarenopleiding is het van belang de juiste kwaliteitscriteria te hanteren. Dat wil zeggen die criteria die passen bij het doel van het betreffende praktijkonderzoek. Dat kan lastig zijn, omdat de doelen die de school en lerarenopleiding voor ogen hebben met het praktijkonderzoek van studenten niet per se hetzelfde hoeven te zijn.

Programma

Janneke van der Steen en Helma Oolbekkink – verbonden aan het kenniscentrum kwaliteit van leren van de HAN en de Radboud Docentenacademie – delen met u hun onderzoeksresultaten naar het begeleiden van studenten bij het doen van onderzoek. Welke doelen hebben begeleiders uit de school en opleiding voor ogen met het onderzoek? Hoe sluiten zij daar met hun begeleiding bij aan? Waar liggen kansen voor verbetering in bijvoorbeeld de afstemming van de begeleiding? Naar aanleiding van de resultaten van dit onderzoek zal met deelnemers verder gesproken worden over het samen begeleiden van onderzoek van studenten.

Praktische informatie

Datum en tijd: 23 mei 13.30 tot 17.30 uur (inloop 13.15 uur)
Locatie: Utrecht (exacte locatie volgt)
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Klikt u hier om zich aan te melden

Gerelateerde berichten