PO
VO

31 mei: Congres Steunpunt Opleidingsscholen ‘Op weg naar een duurzame opleidingsschool’

Met de juiste ingrediënten klaar voor de toekomst

Het Steunpunt Opleidingsscholen PO-VO organiseert op dinsdagmiddag 31 mei 2016 haar jaarlijkse congres. Het congres draait om kwalitatieve, duurzame en toekomstbestendige opleidingsscholen. Wat kunnen opleidingsscholen van elkaar leren om goed voorbereid de toekomst in te gaan? Welke recepten zijn overtuigend? Welke ingrediënten kun je het beste gebruiken?

En waar kan dit beter dan in het Miele Experience Center, waar alles draait om beleving. Deze prachtige en innovatieve locatie inspireert om met elkaar te brainstormen over de toekomst van ons onderwijs. Het veelzijdige programma helpt je met de juiste ingrediënten verder op weg. Op naar een duurzame opleidingsschool.

Programma

13.00 – 13.30 uur Ontvangst met koffie en thee
13.30 – 14.40 uur Opening en lezing futuroloog Peter van der Wel
14.40 – 15.00 uur Pauze
15.00 – 16.15 uur Inhoud en praktijkronde 1
16.15 – 16.30 uur Wissel
16.30 – 17,45 uur Inhoud en praktijkronde 2
17.45 – 19.00 uur Afsluiting met borrel

Keynote: Peter van der Wel

Bent u benieuwd wat er de komende jaren allemaal op ons afkomt? Wilt u weten hoe het onderwijs moet inspelen op de snel veranderende samenleving? Hoe kunnen we onze mensen nú opleiden in de school om goed voorbereid te zijn op alle ontwikkelingen?

Peter van der Wel heeft mogelijk het antwoord hierop. Van der Wel heeft, ooit begonnen in het onderwijs, als futuroloog en econoom zijn sporen verdiend als toekomstverkenner. In een visuele presentatie biedt Van der Wel ons een kijkje in de nog onbekende toekomst. Hij laat zien welke ontwikkelingen er op ons afkomen, wat dat mogelijkerwijs zal betekenen voor ons allen, en waarom dat zo zal zijn. Peter houdt van de toekomst. Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte ‘wake up call’. U krijgt hiermee een (blijvende) nieuwe kijk op heden en toekomst.

Peter is auteur van verschillende boeken over de toekomst en is lid van de World Future Society en vicevoorzitter van de Dutch Future Society.

Collegetours en Praktijk In-Zicht-Sessies

De middag heeft een interactief programma en bevat vele inspirerende sessies over actuele onderwerpen. Experts verzorgen inspirerende collegetours over o.a. de kwaliteit en effectiviteit van het samen opleiden, de verbinding tussen samen opleiden en HR-beleid, werkplekcurricula, praktijkonderzoek en het begeleiden en beoordelen van studenten. Ook zijn er interactieve Praktijk In-Zicht-Sessies waar verschillende opleidingsscholen uit het po en vo hun good practice presenteren aan andere opleidingsscholen. Uiteraard sluiten we de dag in stijl af.

In dit programmablad leest u over de Collegetours die u deze middag kunt volgen en de vele interessante Praktijk In-Zicht-Sessies. U hoeft zich vooraf niet in te schrijven voor een sessie. Op 31 mei pakt u bij binnenkomst een kaartje van de sessie die u wenst te volgen (op=vol).

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 31 mei 2016
Tijd: 13.00 – 17.45 uur met aansluitend borrel
Locatie: Miele Experience CenterDe Limiet 2 in Vianen
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Workshops reserveren: Zodra het workshopprogramma gereed is, ontvangen de ingeschreven deelnemers  persoonlijk bericht.
Voor nadere informatie:
PO-Raad: Gea Spaans – steunpuntopleidingsscholen@poraad.nl
VO-raad: Judith Boschma – judithboschma@vo-raad.nl

Bent u ook op weg naar een duurzame opleidingsschool? Schrijf u dan in en ga op 31 mei aan de slag met de juiste ingrediënten. Klaar voor de toekomst!

De inschrijving voor het congres is gesloten.

Gerelateerde berichten