21 mei: Themabijeenkomst VO Strategische samenwerking binnen Opleidingsscholen

Naar aanleiding van de lezing van Ton Roelofs over de opleidingsscholen (‘Een ongemakkelijke inkijk in …’) tijdens de rondetafelsessie van het Steunpunt Opleidingsscholen VO over de toekomstvisie van het samen opleiden op 2 december 2014, is Jos Hulsker met Ton in gesprek gegaan. Dit heeft geresulteerd in een in februari 2015 gepubliceerde dialoog getiteld ‘Perspectief op een bestendige samenwerking bij OIDS’. Deze prikkelende dialoog vormt het uitgangspunt voor de themabijeenkomst.

Centrale vraag

De themabijeenkomst op 21 mei heeft als doel om helder te krijgen waaróm we samen opleiden en professionaliseren. De centrale vraag is aldus ‘Waartoe is deze vorm van opleiden in het leven geroepen?’. We krijgen niet alleen goed zicht op de probleemstellingen die ten grondslag liggen aan de samenwerking binnen opleidingsscholen in het voortgezet onderwijs, maar onderzoeken ook de wijze waarop de organisatie van samen opleiden (beter) ingericht kan worden om ze adequaat aan te pakken. Tijdens een vervolgsessie op het landelijke congres (2 juni) wordt dit gesprek vanuit de inhoud uitgewerkt in aanbevelingen en wensen voor (aanpassing van) de bestaande regeling.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 21 mei 2015
Locatie: Calandlyceum, Pieter Calandlaan 182 in Amsterdam
Tijd: 16.00 tot 19.00 uur (incl. buffet), inloop vanaf 15.30 uur
Voor: Bestuurders, directeuren en voorzitters die participeren in opleidingsscholen in het VO
Aanmelden: Klik hier voor het aanmeldformulier

 

Gerelateerde berichten